Izvor:
29.08.2017 u 20:30
0

ZANIMLJIVO: Uvrnute naučno dokazane činjenice o ljudskom telu!

Otisak prsta je jedinstven, rađamo se sa 300 kostiju… samo su neke od zanimljivosti o ljudskom telu koje su i naučno dokazane!

Ljudsko telo svetli u mraku

Japanski istraživači su uspeli da, s mnogo osetljivim kameram, dokažu da naša tela emituju sasvim male količine svetlosti, koju ljudsko ne registruje.

Ljudsko telo proizvodi aspirin

Jedno istraživanje pokazalo je ljudsko telo od kiseline iz voća i povrća proizvodi salicilnu kiselinu, ključnu komponentu koja aspirinu daje antiupalna svojstva.

Dremanje leči

Dremka u trajanju od 20 minuta može poboljšati ukupnu budnost, pojačati raspoloženje i povećati produktivnost, kaže Vilijam Antoni, autor knjige “Umenost dremanja na poslu”. On tvrdi da kratko spavanje ima pozitivan uticaj na ljudsko telo u trajanju i dok nekoliko sati.

Ujutru smo viši

Količina vode u kičmenim diskovima, koja se tokom noći obnavlja, čini nas višim kada ujutro ustanemo.

Jedinstveni jezik

Poput otiska prstiju, otisak jezika je drugačiji od svake osobe, zbog same strukture i oblika.

Slepo crevo nije beskoristan deo u telu čoveka

Ovaj organ ima svoju funkciju i u njemu se nalaze bakterije koje podstiču varenje hrane.

Položaj tela ima uticaja na naše pamćenje

Jedno istraživanje otkrilo je da ljudi imaju bolje pamćenje ukoliko stanu u položaj u kojem su bili u toku tog događaja. Zato, sledeći put kada ne možeš da nađeš gde si ostavio ključeve, stani u položaj u kojem si bio kada si ušao u kuću.

izvor/edukacija.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter