Izvor:
22.06.2016 u 14:55
0

INTIMNA HIGIJENA: Biljni čajevi i soda bikarbona u službi zdravlja

Ispiranje intimnog dela tela je od velikog značaja za zdravlje.

Posebno je delotvorno ispiranje biljnim čajevima i rastvorom sode bikarbone. Zdravlje reproduktivnih organa je jedna od osnovnih obaveza svake žene, a od očuvanje vaginalne flore sve zavisi. Zato ispiranje biljnim čajevima poput kamilice, žalfije, nevena, kantariona ili hajdučke trave, ima blagodetno dejstvo na intimnu regiju.

Na taj spisak se može dodati i rastvor sode bikarbone koji je takođe vrlo delotvoran u službi intimne higijene. Rastvor se priprema tako što se pola kašike sode sipa u 2, 5 decilitara mlake vode i koristi se za ispiranje intimne regije.

Postoji i drugi način intimne higijene, a to su specijalne šumeće tablete i ampule, koje se mogu nabaviti u bolje snabdevenim apotekama. Međutim, savet je da se uvek, ukoliko je to moguće koriste biljke i sve ono što nam je priroda podarila, u službi zdravlja.

Lekari, naime, upozoravaju da vaginalno ispiranje ne treba raditi više od dva puta mesečno i nikako tokom mesečnog ciklusa.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter