Izvor:
01.09.2017 u 16:55
0

POMAK U LEČENJU RAKA: Otkriveno u kojim slučajevima terapija nema dejstva!

Osoba koja želi da izleči rak mora prvo da krene na terapiju redukovanja stresa u organizmu, pokazuju nova istraživanja.

Samo saznanje jedne osobe da ima rak izaziva skok hormona stresa u organizmu, a to sprečava terapiju da dođe do ćelija raka i deluje, pokazali su rezultati istraživanja Univerziteta Brajton u Engleskoj.

Kako su objasnili naučnici, hormoni stresa prave štit oko ćelija raka i tako sprečavaju terapiju da odradi svoj posao. Upravo iz tih razloga pacijenti bi pre terapije protiv raka trebalo prvo da krenu na terapiju uz pomoć koje će smanjiti nivo stresa u organizmu.

“Rak dojke je sam po sebi stres za organizam, pa bi pacijentkinje trebalo odmah da krenu na terapiju protiv suzbijanja stresa“, ističe dr Melani Flint, autorka istraživanja – “Smanjenje stresa poboljšava prvenstveno psihičko stanje organizma, ali do sada nismo imali pojma da stres utiče i na terapiju protiv raka, odnosno da je blokira i čini neuspešnom“

Tim doktorke Flint je pronašao da su ćelije raka izložene hormonima stresa kao što je kortizol, sklonije destruktivnim DNK molekulima, koji se zovu slobodni radikali. To uzrokuje da ćelije privremeno zaustave neumornu ćelijsku podelu jer se uključuju mehanizmi „popravke“ DNK. Iako zaustavljanje deljenja kancerogenih ćelija možda zvuči kao dobra vest – nije! Ta pauza zapravo štiti tumore od efekata terapije.

Izvor:B92.net
Foto:Twitter/ Genprex

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter