Izvor:
01.09.2017 u 22:04
0

PROBAJTE OVO JOŠ VEČERAS: Metoda meditacije koja će vas rešiti NESANICE!

Toliko ste umorni da imate osećaj da ćete zaspati u "letu" do jastuka, a onda kada se napokon spustite u krevet oči su vam kao kod sove.

Koliko se ovo puta svakom od nas desilo?

Zbog toga vam donosimo najjednostavniji način da se rešite nesanice.

Ako ste ikada pričali sa ljudima koji meditiraju možda ste čuli da oni nemaju problem sa nesanicom. Postoji jednostavan trik koji oni koriste, a koji će sigurno da vas uspava.

robajte metod 4-7-8, za koji vam ne treba ništa osim činjenice da treba lepo da brojite i dišete. Dakle:

1. Udahnite kroz nos, polako, neka udah traje 4 sekunde.

2. Zdržite dah na 7 sekundi

3. Onda polako izdišite vazduh kroz usta, neka traje 8 sekundi

Ovaj metod najbolje deluje kada ne možete da zaspite zato što ste uzbuđeni. U takvim situacijama imate više adrenalina, zbog kog vaše disanje postaje brže i pliće. Ovaj metod u takvim situacijama deluje kao sedativ. Umiruje vaše disanje i rad srca. U pitanju je čista fiziologija, bez bilo kakve magije.

Osim toga ova vežba umiruje i vaše misli, jer vas tera da budete usredsređeni na brojanje.

Ovaj metod opušta čitavo telo, a njegov učinak dokazao je i doktor sa Harvarda, koji je utvrdio da 4-7-8 postoji već vekovima kao vežba u indijskoj jogi. Koristi se za potpuno opuštanje čitavog tela, i može se reći da je sasvim bezbedan.

Ovaj metod možete da primenite i ako se probudite tokom noći. To je najbolji način da ponovo zaspite.

Izvor: Happytv.rs/Zena.blic.rs
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter