Izvor:
02.09.2017 u 00:34
0

PLASTIČNA OPERACIJA IMA I PREDNOSTI!

Plastična hirurgija delom je "odgovorna" za potpuno iskrivljen doživljaj lepote poslednjih godina. Ali, nedavno sprovedeno istraživanje otkrilo je i jednu neočekivanu pozitivnu stranu intervencija ove vrste.

Ispostavilo se da osobe koje se podvrgnu nekoj estetskoj intervenciji lakše ostavljaju cigarete. Koliko god da je razlog banalan, jer je preporuka da se mesec dana pre plastičnih operacija ne puši, pošto nikotin usporava cirkulaciju i zarastanje rana, pomaci su primetni, prenosi "Dejli mejl".

Čak 25 odsto pacijenata nakon operacije zauvek ostavlja cigarete. Od onih koji se ipak vrate ovom poroku, njih 40 odsto puši manje nego pre operacije, a 70 odsto ljudi kaže da je nakon odluke da odu na plastičnu operaciju prvi put ozbiljno razmišljalo o tome da prestane da puši.

Hirurzi od pacijenata zahtevaju da bar tri ili četiri nedelje pred operaciju ne puše, da bi se smanjio rizik od komplikacija i ubrzao oporavak nakon operacije.

izvor/kurir.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter