Izvor:
03.09.2017 u 17:56
0

5 NAČINA DA UBRZATE METABOLIZAM!

1. Nemojte mirovati. Trudite se da budete što manje statični i svaki trenutak iskoriste da se krećete. Dok telefonirate, umesto da sedite, ustanite i šetajte se po kući, kancelariji… Dok gledate televiziju radite vežbe istezanja i kada su reklame prošetajte po kući. Umesto lifta počnite da koristite stepenice, a ukoliko koristite gradski prevoz nemojte trčati da zauzmete mesto za sedenje već ostanite da stojite.

2. Pijte zeleni čaj. Istraživanja su pokazala kako redovnim konzumiranjem zelenog čaja možemo ubrzati metabolizam za 5 posto. Zato, umesto kafe počnite da pijete ovaj ukusan napitak koji će vam dati energiju i razbuditi vas kada je potrebno. Pored ovoga, on čisti naš organizam od toksina i štiti od slobodnih radikala.

3. Pijte dovoljno vode. Studije nedavno sprovedene u Nemačkoj su pokazale da ako popijemo dve čaše vode, potrošnja kalorija će se ubrzati za 30 posto i to u narednih sat vremena. Ne treba preterivati kada pijete vodu i nalivati se kada nema potrebe za tim. Važno je da osluškujete svoje telo i da ne dozvolite da dehidrira.

4. Zakiselite. U vodu i čaj koji pijete dodajte ceđeni limun. On ubrzava topljenje masti i pomaže da se okrepite nakon treninga ili tokom toplih dana. Vtamin C koji se u njemu nalazi pomaže da se ubrza metabolzam i da se tokom fizičke aktivnosti sagori više kalorija. Ujutru, na prazan stomak popijte čašu tople vode sa pola limuna.

5. Smejte se. Iako možda zvuči neverovatno, smeh sagoreva kalorije. Nije u pitanju neka velika količina, ali svakako je ovo jedan od najzabavnijih načina potrošite bar deo kalorija unetih hranom.

IZVOR/zdravafit

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter