ČESTO SE OSEĆATE ISCRPLJENO? Možda vam nedostaje ovaj MINERAL

 

Retko kada se može u javnosti čuti da je kalijum vitamin koji, ako nedostaje vašem organizmu, može izazvati određene zdravstvene probleme. Kalijum je neophodan i važan za kardiovaskularni sistem, mišiće i normalno funkcionisanje nervnog sistema.

Najviše ga ima u belom pasulju, dinjama, avokadu i bananama. Preporučeni dnevni unos ovog minerala je 4.700 mg dnevno, ali i u ovom slučaju može doći do nedostatka kalijuma u organizmu pa je neophodno posavetovati se sa lekarom. Ako imate neki od ovih simptoma velika je verovatnoća da vašem organizmu nedostaje kalijum.

Slabost mišića

U nedostatku kalijuma, osećate slabost i bol u mišićima. Zato se preporučuje da se pojede banana pre vežbanja mišića koja će vam dati snagu da izdržite trening. Ona je idealna zamena za ishranu i nakon treninga pa se preporučuje barem jedna banana.

Osećate se uvek iscrpljeno

Svaka ćelija u našem organizmu treba kalijum da bi ​​funkcionisala, a nedostatak izaziva iscrpljenost i umor. Stoga, ako se osećate umorno i iscrpljeno uprkos dovoljnom spavanju tokom noći, verovatno da vam nedostaje kalijum. Nedostatak kalijuma izaziva mučninu i gubitak svesti ili osećaj da vam ponestaje vazduha.

Imate visok krvni pritisak

Kalijum opušta krvne sudove i nedostatak kalijuma čini da naš krvni pritisak raste.

 

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro