Izvor:
15.09.2017 u 02:36
0

ZA OVO MNOGI NE ZNAJU: WIFI može biti jako štetan po zdravlje, evo kako da se zaštitite!

Telefoni, laptopovi i tableti koriste elektromagnetne talase da bi komunicirali sa bežičnim ruterom.

Eksperiment su započele studentkinje jednog internata u Danskoj. One su primetile kada spavaju pored mobilnih telefona da svako jutro imaju glavobolje.

Posle toga su odlučile da testiraju wi-fi zračenje na biljkama. Kupile su 6 saksija sa semenom biljke Lepidium sativum i stavile u sobu sa zračenjem i 6 u sobu bez zračenja. Biljkama nije uskraćena ni svetlost ni voda. One su 12 dana posmatrale, zapisivale i fotografisale dešavanja.

Da li želite da pogađete rezultat?

Semenje u sobi sa zračenjem ili nije izniklo u nekim saksijama ili je izniklo, pa uvelo, dok je semenje u sobi bez zračenja procvetalo u zdrave biljke.

Wi-Fi tehnologija ugrožava zdravlje i razvoj kod ljudi, a pogotovo kod dece koja su u današnje vreme ugrožena gotovo od rođenja. Deca imaju brze ćelijske replikacije i stope rasta, što ih čini posebno osetljivim na oštećenje DNK-a.

Zdravstveni rizici Wi-Fi zračenja

Hroničan umor, bol u uvetu, intenzivne glavobolje, kvalitet sna

Kako da se zaštitite

Kod kuće koristite fiksni telefon (onaj koji nije bežični) da biste smanjili izloženost elektromagnetnom zračenju.

Izbegavajte korišćenje bežičnih monitora za bebe, kao i svih uređaja koji rade na principu mikrotalasnih frekvencija.

Isključite sve Wi-Fi uređaje dok spavate. Ne stavljajte ruter u prostorije u kojima boravite veći deo dana ili noći. Najbolje je da stoji u hodniku.

Izbegavajte nošenje mobilnog telefona u džepu.

Budite oprezni prilikom korišćenja mobilnog telefona u automobilu. Signal se odbija unutar auta, a vaša glava je svojevrsna antena.

Ukoliko ste trudni, držite telefon, lap top ili tablet dalje od stomaka.

Koristite poruke što je više moguće.

Izvor:Alo.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter