Izvor:
20.09.2017 u 21:21
0

OČI SU OGLEDALO ZDRAVLJA: Ako primetite ove POJAVE na oku, to može biti znak BOLESTI!

Postoje zablude da pregled očiju treba da obavljate samo ako imate problem sa vidom. Ipak, očima bi trebalo više da se posvetite, jer promene koje su vidljive na njima mogu da vam otkriju od čega bolujete, piše "Lepa & srećna".

Oči nisu samo ogledalo duše, već i zdravlja, pa doktori ističu da svako treba da obavi oftalmološki pregled najmanje jednom u dve godine.

Oftalmolog na pregledu može da uoči beli krug oko rožnjače što je jedan od znakova skrivenih srčanih mana, oboljenja, pa čak i signal za veliki rizik od srčanog udara.

Zamućen vid, neobična dilatacija zenice i boja očnog nerva mogu da budu simptomi koji ukazuju da se na mozgu razvija tumor. Prilikom pregleda očiju mogu da se primete i znakovi koji ukazuju na dijabetes, visok krvni pritisak i multiplesklerozu, piše Avaz.ba.

Izvor:Alo.rs
Foto:Instagram/cetar_eyelash

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter