Izvor:
15.10.2017 u 21:38
0

Manite se ALTERNATIVNE medicine upozoravaju GINEKOLOZI!

Dok alternativni stručnjaci preporučuju čišćenje vagine krastavcem, ginekolozi upozoravaju da to ne smete da radite jer bi mogli na taj način da narušite svoje intimno zdravlje.

Iako se na internetu može mnogo toga saznati o alternativnoj medicini, ipak neke informacije koje pročitate nisu baš tačne. Takav je i novi trend čišćenja vagine krastavcem.

Naime, na internetu su se pojavili saveti da vaginu treba da čistite oguljenim krastavcem da bi vam uvek bila čista i prijatnog mirisa, medicinski stručnjaci upozoravaju da to ni u kojem slučaju ne treba da radite.

Alternativni stručnjaci preporučuju, da povremeno ogulite jedan krastavac koji ste prethodno držali u frižideru, zatim ga stavite u vaginu i okrećete u njoj 20-ak minuta.

Ipak, lekari tvrde da to nikako ne smete da radite jer vaginu nije potrebno čistiti. Ovakvim čišćenjem žene se dovode u opasnost od dobijanja raznih infekcija poput gonoreje pa čak i HIV-a jer se tako remeti prirodni pH, piše Večernji.hr.

– Čišćenje vagine krastavcem isto je kao i kupovina raznih sredstava za pranje vagine. To jednostavno nije potrebno – savetuje na svom blogu ginekolog dr Džen Gunter. Ona objašnjava da baš ničim nije potrebno da čistite vaginu jer se tako ubijaju dobre bakterije koje je štite od raznih infekcija i bolesti.

izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter