Izvor:
20.10.2017 u 03:51
0

STVARA CISTE, ALI TO NIJE NAJGORE: 4 razloga zašto je brushalter loš za vaše grudi!

Brushalter je mnogim damama ne samo svakodnevna navika, već i omiljeni deo donjeg veša. Različitih materijala, oblika, boja – brus je definitivno postao jedan od zaštitnih znakova ženstvenosti i seksipila. Većina garderobe koju nosimo svakodnevno bolje stoji uz adekvatan brus, koji daje oblik i čvrstinu grudima.

Međutim, da li ste se nekad zapitali i o negativnim stranama koje korišćenje ovog komada donjeg veša podrazumeva?

Menja oblik grudi

Iako je ustaljeno mišljenje da brushalter daje bolji oblik grudima, zapravo je suprotno od toga. Anatomija ženskih grudi je takva da su one prekrivene tankom elastičnom kožom ispod koje se nalaze grudni ligamenti, koji grudima daju prirodnu čvrstinu i oblik. Svakodnevnim nošenjem grudnjaka, ovi ligamenti prestaju da budu aktivni, pa dolazi do opuštanja grudi, kao i do smanjene elastičnosti kože. Stoga, razmotrite mogućnost da brushalter barem ne bude vaša svakodnevna navika.

Uticaj na nastanak cisti

Iako se ova vrsta tvrdnje ne uzima kao apsolutna činjenica, pojedina naučna istraživanja su pokazala da postoji povezanost između fibrocističnih grudi i nošenja brushaltera. Naime, kod 90 % ispitanih žena kod kojih je dijagnostifikovana ova benigna promena je primećeno poboljšanje kada su prestale da nose grudnjak.

Izaziva bol u ramenu i u kičmi

Iako se čini da nošenje brushaltera ne utiče objektivno na osećaj u mišićima, određeni tipovi ovog dela donjeg veša, usled celodnevnog nošenja, mogu stvoriti nelagodnost pretežno u mišićima ramenom pojasa i u kičmi, kao i izvršiti nepovoljan uticaj na držanje. Tačnije, kod 79 % ispitanih pripadnica lepšeg pola sa ovom vrstom tegobe, uočeno je da su se simptomi povukli kada su prestale da nose grudnjak.

Onemogućuju prirodni položaj grudi

Na kraju, da li ste znali da kada su slobodne, odnosno kada ne nosite brushalter, ženske grudi imaju posebne benefite tj. imaju prirodnu masažu, koja znatno poboljšava njihov oblik? Ovo je, svakako, i u vezi sa prvim stavkom koju smo pomenuli na početku – podstiče se rad ligamenata i elastičnost kože. Ukoliko do sada niste razmišljali na tu temu, možda vam ovaj naš tekst otvori i neke nove perspektive. Iako verujemo da nećete u potpunosti prestati sa nošenjem grudnjaka, možda ga ipak nećete nositi baš svakodnevno, sada kada ste informisani i o negativnim aspektima.

Izvor: Kurir.rs
Foto: medicina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter