Izvor:
21.10.2017 u 18:09
0

DIGITRON ZA MUŠKU PLODNOST: Otkriva da li će dete biti zdravo, kao i razne bolesti! (foto)

Doktori često upozoravaju žene da im otkucava biološki sat, ali izgleda da je sada i muškarcima “odzvonilo”.

Novi digitron koji izračunava starost sperme pokazuje kako način života i starenje može da ima uticaj na sposobnost muškaraca da naprave dete.

Naučnici već dugo vremena pričaju kako ženama otkucava biološki sat i kako starenje i njihov način života utiče na plodnost. Uprkos svim naporima naučnika, ostalo je nejasno dugo vremena kako starost sperme utiče na promenu genetike potomaka. Ovaj digitron je napravljen da pomogne naučnicima da odrede precizno starost sperme i kako ona utiče na plodnost majke.

Eksperti tvrde da on može da odredi sposobnost oca da napravi dete i da li može da dovede do neke genetske mutacije. Istraživači sa Univerziteta Juta koriste kalkulator da bolje razumeju kako način života oca može da utiče na zdravlje potomaka koje su začeli. Prvo su ispitivali kako se sa godinama menja DNK, pa su zatim ispitivali sposobnost spermatozoida da oplodi jajnu ćeliju žene. Otkrili su da pušenje dovodi do ubrzanog starenja sperme kod muškaraca.

Cilj je da se ispitivanju putem ovog kalkulatora podvrgnu muškarci pre nego reše da imaju decu. Autizam i šizofrenija su dva stanja koja su prema pretpostavkama pojava kod mutacije sperme oca. Otkrili su da se ove bolesti razvijaju kod deteta dok je u materici ukoliko postoji neka promena u DNK oca. Ne postoje jasni dokazi da je to povezano sa spermom, ali eksperti smatraju da će ovaj kalkulator biti važan u pronalaženju veze između genetike i ove bolesti.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter