Izvor:
23.10.2017 u 17:41
0

MOBILNI TELEFON: Njegov negativan uticaj na naše zdravlje se može umanji!

Mobilni telefoni su postali neophodni u svakodnevnom životu, a njihov negativan uticaj na naše zdravlje se može umanjiti.

Već je poznata činjenica da mobilni telefoni zrače i time utiču negativno na naše zdravlje. Takođe, svi znamo i da je tempo i način života takav, da je gotovo nemoguće zamisliti dan bez svih tih gedžeta. Kada već ne možemo da ih "zaobiđemo", bar moržemo da smanjimo negativan uticaj koji imaju na čoveka.

Da li vam je nekada palo na pamet da nošenje zlatnog lanca ima veliku ulogu u tome?! To je kardinalna greška, evo i zašto!

Zlato je veoma efikasan provodnik.

Zato, ako nosite zlatan lanac dok koristite mobilni telefon, povećavate zračenje telefona, što dovodi do smanjenja mikrocirkulacije u glavi.

Prvi simptomi koji se javljaju su umor, a zatim ga prate vrtoglavica, i učestale glavobolje koje ne prolaze ni posle upotrebe analgetika. Ukoliko se ne preduzmu mere opreza, stanje može da se pogorša i može imati za posledice trajnja oštećenja, pa čak i smrt.

Zbog toga obavezno izbegavajte nošenje nakita dok razgovarate – treba vam nekoliko sekundi da skinete ogrlicu, i onda bezbedno razgovarajte.

Drugi način da smanjite ovaj negativan uticaj je da hodate dok razgovarate, i da držite telefon što dalje od tela, jer jzračenja prilikom uspostavljanja mreže ili veze je najjače.

Zato, ako vidite da neko priča mobilnim kao da drži toki-voki – uopšte nije smešan, već misli na sebe. Koristite spikerfon kad god ste u mogućnosti, i to pomaže.

Izvor: Telegraf
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter