Izvor:
14.11.2017 u 17:26
0

NAZDRAVLJE: Posle kijanja OBAVEZNO uvek operite ruke!

Kašljanjem i kijanjem prenose se različite bolesti, ali to, izgleda, neke ljude ne može da natera da na usta i nos stave ruku.

Međutim, prekrivanje samo rukom nije dovoljno. Nakon kijanja ili kašljanja valja odmah oprati ruke da bi se sprečilo širenje zaraze.

Ako ljudi nakon kijanja dodirnu neki predmet ili se rukuju s drugim ljudima, prenose virus, koji tada prelazi na druge ljude i zaraza se širi.

Istraživanje na 384 ispitanika pokazalo je i da samo pet odsto njih kada kine, usta i nos prekrije maramicom. A upravo je prekrivanje maramicom, koja se kasnije baci u smeće, najbolji način sprečavanja zaraze.

Kurir
Foto:Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter