Izvor:
25.11.2017 u 17:02
0

IZBEGAVAJTE MEDIKAMENTE: Rešite se glavobolje na prirodan način! (foto)

Većina ljudi poseže za medikamentima kako bi zaustavila glavobolju. Oni uglavnom daju rezultate, ali svi znaju da nije dobro stalno se oslanjati na "šarene pilule".

Otkrivamo vam kako da se rešite glavobolje na potpuno prirodan način.

Voda

Dehidracija je jedan od najčešćih uzroka glavobolje. Stručnjaci tvrde da je čak 70 odsto glavobolja uzrokovano dehidracijom.

Ako često boravite u klimatizovanim prostorima, putujete automobilom ili autobusom, trebalo bi uvek da pijete dodatnu količinu vode. Voda je najbolji prirodni lek za glavobolje.

Čaj

Popijte šoljicu čaja od lavande zaslađenog medom. Čaj treba piti kašikom, kao da jedemo supu. Lavanda opušta živce i mišiće pa će odlično delovati na glavobolje uzrokovane stresom.

Ako pijete čaj kašiku po kašiku, usporavate organizam, smanjujete napetost i opuštate mišiće lica.

Jabuke

Ako se jabuka jede cela bez ljuštenja, ona pomaže kod glavobolje. Jabuku treba gristi, a ne seći nožem.

Jabuka sadrži nutrijente koji će povoljno delovati na glavobolju. Razlog griženja jabuke je istezanje mišića vilice. Tako se smanjuje napetost u svim mišićima na glavi.

Olovka

Zagrizite poprečno hemijsku olovku, širom otvorenih usta, i držite je nekoliko minuta. Držanje usta otvorenih opustiće napetost u mišićima.

Ovo će delovati protiv glavobolje slično kao jabuka, ali ako ste u kancelariji i ako imate olovku i dve čaše vode, velike su šanse da će vas glavobolja popustiti.

Začini

Začini su jako delotvorni kod ovog problema. Napravite supu i začinite je peršunom, ruzmarinom, majoranom, stavite nekoliko karanfilića i malo više bibera. Jedite je što topliju možete. Ovakva supa posebno leči sinusne glavobolje.

Sok

Popijte flašicu tek otvorene koka-kola. Ona je jedan od popularnijih lekova za glavobolju, ako ste na izletu ili niste u prilici da popijete lek. Mehanizam delovanja nije poznat.

Koka-kola se u početku prodavala u malim staklenim bočicama u apotekama, kao lek za mnoge bolesti. Naravno, recept se znatno promenio od taga, ali očito je da su neki mehanizmi delovanja ostali.

Masaža

Masirajte čelo i područje slepoočnica eteričnim uljem nane. Nana hladi mesto koje se masira, a masaža i miris dodatno opuštaju celokupno telo.

Ovo je izvrstan lek protiv glavobolje. Ako masiranje slepoočnica ne pomaže, dodatno izmasirajte vrat i ramena razređenim uljem.

Na obrvama se nalazi nekoliko akupunkturnih tačaka, čija će masaža svakako pomoći u ublažavanju glavobolje.

Žvake

Žvaćite žvakaće gume. Ovaj savet najbolje deluje kod sinusnih glavobolja i onih koje su uzrokovane začepljenim disajnim putevima. Mentol dlično pročišćava sinuse i nos i olakšava glavobolju.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter