Izvor:
09.07.2016 u 18:45
0

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU: Evo zašto NIKAKO NE SMETE da ljubite svog psa!

Psi su lojalni saputnici, verni čuvari i poznati su kao naši najbolji drugari. Ljubav prema njima često iskazujemo ljubeći ih, ali to je greška koju mnogi čine.

Psi u ustima nose mnoštvo gadnih bakterija koje potencijalno mogu da dovedu do fatalnih infekcija, upozoravaju stručnjaci. Jedna od opasnih bakterija je i salmonela, a ona dovodi do dijareje, povraćanja, dehidratacije i gastroentritisa.

Osim toga, očnjaci mogu da prenesu parazit toxocariasis koji uzrokuje pojavu ciste na mozgu i očima, usled čega može da se oslepi.

Sa druge strane, stručnjaci su priznali da deca koja odrastaju u kući sa psom ređe obolevaju od astme i alergija.

Profesor Džon Oksford sa Univerzitreta u Londonu rekao je da nikada ne bi dopustio psu da mu liže facu, bez obzira koliko se vodi računa o njemu.

Psi takođe mogu da prenesu gljivične infekcije uključujući i vrste crva. Ovu neprijatnu infekciju, ipak, ne dobijate putem pljuvačke, već ukoliko dodirnete zaraženo mesto.

Takođe, ljudi kojima je imuni sistem oslabljen trebalo bi da izbegavaju bliže kontakte sa psima.

Sa druge strane, stručnjaci navode da su vlasnici kućnih ljubimaca manje podložni stresu i da se lakše nose sa neprijatnim situacijama.

Izvor: Dailymail.co.uk
Foto: blog.petcare.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter