parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

REZULTATI DIJETA NEDOSTAJU: Vodite računa o ishrani i redovno trenirate, ovo je mogući razlog!

 
Decembar je bogat slavama, slavljima a bogami i kalorijama. Posle toga pokušavamo da se ,,očistimo” od unutrašnjeg i spoljašnjeg prtljaga. Najbolji ,,detox” je upravo pijenje puno vode, koja pomaže u ispiranju telesnih zagađivača kroz urin i znoj. Mnogima se dešava da iako vode računa o ishrani i redovno treniraju, rezultati dijete izostanu. Moguće je da te osobe imaju problem sa nedostatkom joda.

U tom slučaju, trebalo bi proveriti nivo joda u organizmu. Ljudi kojima nedostaje ovaj esencijalni mineral imaju različite simptome, među kojima mogu da budu suva kosa, grčevi u mišićima, bledilo, umor, depresija, loša koncentracija. Među pokazateljima nedostatka joda je i teško podnošenje promene vremena i naglog porasta ili pada temperature vazduha. Zbog lošeg, odnosno usporenog metabolizma, koji može da bude izazvan nedostatkom joda, vaga pokazuje višak kilograma, a u organizmu se zadržava voda i stvara celulit.

S obzirom na to da naš organizam ne proizvodi jod, već ga moramo svakodnevno unositi, najbolje bi bilo da se to čini na što prirodniji način. Namirnice koje imaju najviše joda su morske alge i plodovi mora, a može da se nađe i u belom luku, pasulju, blitvi i tikvicama.
Fizičkim vežbama i treniranjem kroz znoj se izbacuje mnogo tečnosti i minerala. Kako bi se na što prirodniji i zdraviji način nadoknadili minerali, najbolje je piti mineralnu vodu bogatu prirodno rastvorenim jodom. Izaberite gaziranu mineralnu vodu, bogatu jodom, i slobodno uživajte, jer ona pomaže u varenju slavskih đakonija.

 

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Letnji kamp - Buđenje
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Jedna pesma, jedna želja
22:30 Letnji kamp - Veče sa poznatima
02:30 Posle ručka (R)