Izvor:
11.01.2018 u 22:11
0

SVI JE IMATE U KUHINJI: Samo jedna namirnica dovoljna je da izbegnete grip! (video)

Samo jedna namirnica je dovoljna da se spasete od ležanja u krevetu danima.

Topli dani tokom zime su idealni za razmnožavanje bakterija i virusa koji nas sada vrebaju sa svih strana. Zato je važno voditi računa o imunitetu u ovom periodu.

Međutim, šta da radimo ako nas prehlada stigne, pa vitamin C , topli čajevi i propolis pomažu da ublažimo simptome, ali ne i da se rešimo prehlade. Ali, jedno prirodno sredstvo može da nas oslobodi prehlade za samo nekoliko sati.

Studija objavljena u časopisu “Journal of Nutrition” došla je do zaključka da se prehlade možete rešiti za samo nekoliko sati pomoću belog luka. Naime, konzumiranje jela sa pet grama sirovog belog luka za samo tri sata aktivira gene koji su uključeni u proizvodnju belih krvnih zrnaca koji ojačavaju imuni sistem čoveka.

Rezultati istraživanja pokazali su da je prehlada kod ispitanika koji su konzumirali beli luk trajala mnogo kraće nego kod onih koji ga nisu jeli. Naučnici tvrde da je to zbog toga što je beli luk bogat selenom i vitaminom C.

Ipak još uvek sa sigurnošću ne mogu da potvrde da bi se beli luk s prehladom izborio tako brzo kao što deluje na aktiviranje gena koji se bore s prehladom, ali za sada sve upućuje na to da je beli luk najbrži i najefikasniji saveznik u borbi protiv prehlade.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter