Izvor:
14.01.2018 u 21:32
0

POVEDITE RAČUNA: Glavobolja u ovo doba dana povezana sa opakom bolešću!

Gotovo da ne postoji osoba koja se nije susrela sa glavoboljom. Ali, obično mislimo da nije ništa strašno.

Kada imate glavobolju to je znak da nešto nije u redu, ali mali broj ljudi koji ga imaju povezuju je sa najgorim mogućim scenarijom, tumorom.

Oko 50 odsto pacijenata kod kojih je dijagnostikovan tumor na mozgu, imaju glavobolje jer masa vrši pritisak na njihove krvne sudove i nerve u mozgu.

Glavobolje izazvane tumorom javljaju se obično ujutro kada ustanete iz kreveta, jer dok ležite masa vrši manji pritisak na nerve i krvne sudove.

– Bol se javljao čak i kada bih se nakašljala ili išla u toalet, rekla je Ejmi Voros (40) kojoj je dijagnostikovan beningni gliom koji je odstranjen operacijom.

Šanse da vam tumor izaziva glavobolju su manje od 1 odsto, ali ukoliko imate glavobolju koja traje nedeljama, javlja se odmah nakon što se probudite i ne prolazi upotrebom lekova vreme je da obavezno posetite doktora.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter