Izvor:
25.01.2018 u 17:26
0

BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Uz pomoć dva sastojka izbegnite rak debelog creva!

Rak debelog creva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a procenat pojave ove bolesti svake je godine u porastu.

Naučnici veruju kako je jogurt sa brokolijem čudotvoran lek kojim se treba koristiti kao prevencija u borbi protiv raka debelog creva.

Do neverovatnog otkrića došli su naučnici iz Singapura koji tvrde kako jogurt sa brokolijem ubija ćelije raka debelog creva.

Oni su, naime, napravili testiranje na tumorima miševa koji su konzumirali jogurt s brokolijem i ustanovili su kako je ta namirnica ubila čak 75 posto tumora u miševima i više od 95 posto tumora uzgojenih u laboratoriji.

Brokoli sadrži hemijski spoj sulforafan koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike – dobre bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crevima. Zbog ovog istraživanja naučnici veruju kako je jogurt s brokolijem čudotvoran lek kojim se treba koristiti kao prevenciju u borbi protiv raka ili prilikom rešavanja tumorskih ćelija koje nisu hirurški odstranjene, a inače se ubijaju hemoterapijom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter