Izvor:
20.03.2018 u 01:34
0

KAKO DA SPREČITE RAK DOJKE: Ove 3 stvari treba da uradi svaka žena za zaštitu od opasne bolesti!

Kod svake osme žene povećana je verovatnoća da će oboleti od karcinoma dojke, a istraživanja pokazuju da žene koje u menopauzi na svoju ruku, bez saveta sa lekarom, uzimaju hormonsku terapiju, imaju znatno već rizik da obole.

Nakon 2002. godina broj obolelih žena od raka dojke je počeo da opada, a ukoliko se kancer otkrije u ranoj fazi, dokazano je da žene u stoprocentnom broju preživljavaju narednih 5 godina ukoliko ne dođe do komplikacija. Stručnjaci ističu da je glavni vid zaštite samostalni pregled i redovan odlazak kod lekara na ultrazvuk, a to se naročito odnosi na žene starije od 45 godina.

Rizik se smanjuje i promenom načina ishrane. Ako žena često jede masnu hranu, a u ishrani preovlađujuju masnoće životinjskog porekla, znatno je veći rizik da oboli od kancera dojke. Jedan od najboljih načina zaštite je izbalansirana ishrana, a ženama se naročito savetuje da prestanu da konzumiraju alkoholna pića koja su opasan okidač za nastanak karcinoma dojke.

Izvor: Kurir.rs
Foto: medicina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter