Izvor:
03.08.2016 u 01:41
0

PREKOMERNO SE ZNOJITE? Saveti koji će vam pomoći da izbegnete ovaj problem

Prekomerno znojenje ispod pazuha je prilično neprijatna pojava, koja je u u većini slučajeva bezopasna, ali ume itekako da naruši svakodnevni život. Najveći problem je samopouzdanje kod osoba koje se pojačano znoje, jer smatraju da njihove fleke ispod ruku svi vide i stalno ih gledaju. U pitanju je hiperhidroza pazuha i ona se danas može vrlo uspešno lečiti, različitim metodama.

Koji je uzrok za prekomerno znojenje ispod pazuha?

Znojenje je normalan proces ali treba znati kada je ono preterano. Osim fleka na majicama, dešava li vam se da, gotovo refleksno, svaki put pre rukovanja obrišete dlan o farmerke jer znate da su vam ruke vlažne? U pitanju je hiperhidroza dlanova i ona je takođe veoma česta.

Znojenje ispod pazuha i ostalih delova tela je normalno tokom trčanja, vežbanja, napornog rada ili dugog boravka na vrućini. Tako naše telo eliminiše štetne materije i snižava temperaturu.

Kako sprečiti znojenje ispod pazuha pravilnom ishranom?

Gojaznost, stres i nepravilna ishrana takođe spadaju u okidače za prekomemo znojenje ispod pazuha. Ako jelima dodajete previše soli, vaše telo će preko znoja pokušati da izbaci višak natrijuma.

Masna i industrijski prerađena hrana takođe može podstaći znojenje, jer se teže vari. Ako ne možete zamisliti jutro bez šolje vruće crne kafe, trebalo bi da pronađete drugi jutarnji ritual, jer kofein ide na ruku znojnim žlezdama, a isto važi i za cigarete i alkohol.

Sveže voće protiv znojenja

Leti imamo voća u izobilju, koje vam može pomoći da stanete na put prekomernom znojenju. Naime, 80 odsto većine voćkica čini – voda. Lubenica je takođe vrlo ukusna saveznica, jer njen najveći deo čini voda, ali ne smete je jesti odmah posle obroka, niti je mešati s drugim voćem, jer se tako znatno teže vari, a otežano varenje može pojačati lučenje znoja.

Jedite i limun, a imajte na umu i to da njegov sok sprečava prekomerno znojenje ispod pazuha, bolje od dezodoransa. Isti efekat imaju i jabukovo sirće, kokosovo ulje, te soda bikarbona. Ako imate problem sa znojenjem i to u meri više nego što bi trebalo, posebno u letnjim mesecima, uvek uza se imajte flašicu s vodom – i ne čekajte da vas savlada žeđ da biste je otvorili. Naime, hidratacija je najlakši i najbrži način da se znojenje i neprijatan miris ispod pazuha stave pod kontrolu.

HappyTv.tv
Foto: nevseoboi.com.ua

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter