Izvor:
08.05.2018 u 16:52
0

OVO NISTE ZNALI: Opasna i nezlečiva bolest se može preneti SEKSOM!

Sa toplim vremenom došlo je do pojave komaraca koji su poznati prenosioci mnogih bolesti.

Naučnici su otkrili da opasna koju prenose komarci, može da bude prenešena i seksualnim putem jer su je otkrili u spermi muškarca koji je doputovao sa Tajlanda.

Prvi put je virus otkriven u semenoj tečnosti i to je navelo naučnike da pomisle kako ova bolest može da bude i ovako prenešena, čak i nakon što se osoba oporavi. Iako kod odraslih osoba ova groznica dovodi do pojave blagih simptoma poput onih kod gripa kao što su glavobolja, temperatura i bol u mišićima i zglobovima, kod dva odsto obolelih ona može da ima fatalni ishod.

Za ovu bolest trenutno ne postoji lek, a može da se javi kod ljudi koji su putovali u tropske krajeve kao što su Azija, Afrika, Australija, Karibi i Južna i Centralna Amerika. Istraživanje je objavljeno u žurnalu Eurosurveillance kada je zabeležen slučaj Italijana koji je u 50-im godinama, a skoro se vratio sa Tajlanda.

Simptomi koje je imao bili su bol u zglobovima, umor i mučnina zbog kojih je smešten na Infektivnu kliniku u Rimu. Virus je nestao iz krvi i urina nakon 23 dana, ali je u spermi bio prisutan i nakon 37 dana, piše Dailymail. Svi simptomi su nestali za 55 dana, ali su naučnici došli do saznanja da se ova bolest može preneti i seksualnim putem poput ZIKA virusa.

Naučnici su ustanovili da je neophodno obaviti još neka istraživanja kako bi se ovo potvrdilo. Obično se ova bolest prenosi ujedom komaraca, a najbolji naćin da se turisti zaštite je da izbegavaju ujede i štite se određenim sredstvima protiv komaraca i adekvatnom odećom.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter