Izvor:
22.06.2018 u 06:56
0

NAJBOLJI PRIRODNI LEK: Napravite sami čaj, mast i zdravu smesu! (RECEPT)

Neverovatne blagodeti biljke.

Čuvarkuća je višegodišnja biljka, visoka 10– 60 cm. Ima debele sočne listove složene u rozetu. Zaliva se veoma malo, kao kaktus. Ako je čuvarkuća zasađena u dvorištu nije je potrebno zalivati. Cveta od meseca jula do oktobra i u tom periodu se mogu skupljati njeni listovi za čajeve i druge lekovite preparate.

Sveže isceđen lekoviti sok od čuvarkuće: Ovaj sok leči opekotine, ujed insekata, kurje oči i bradavice, pege i fleke od sunca, herpes te ispucanu kožu. Sok pomaže i kod upale zubnog mesa, upale uha i grla.

Čaj od čuvarkuće

Pospešuje izlučivanje mokraće, pomaže kod obilne i bolne menstruacije i dizenterije.

Za pripremu čaja je potrebno: 2 kašičice usitnjenih listova čuvarkuće i 1 čaša vrele vode.

Priprema: Listove preliti sa vrelom vodom, ostaviti da odstoji 2 sata, procediti i piti 1/4 čaše, 4 puta na dan pre jela.

Med i čuvarkuća kao prirodni lek

Potrebno vam je: 500 grama domaćeg meda i 300 grama listova čuvarkuće.

Priprema leka: Čuvarkuća se samelje i pomeša sa medom. Ostaviti da odstoji nekoliko dana.

Konzumira se kašičica smese na prazan stomak i nakon toga se ne jede ništa 2 sata.

Zimi zbog smanjene fizičke aktivnosti dolazi do povećanog zadržavanja štetnih materija u organizmu. Smesa od čuvarkuće i meda ubrzava metabolizam i čisti telo od toksina. Takođe se koristi i kod srčanih mana po preporuci ruskih lekara. Dokazano je da čuvarkuća uspešno leči miome na maternici i ciste na jajnicima.

Mast od čuvarkuće

Potrebno vam je: 1 šaka sitno iseckanih listova čuvarkuće i 200 grama masti.

Priprema:

Mast se opere u 9 voda. U jednoj šerpici se pomešaju svi sastojci. Na laganoj temperaturi se mast istopi (bez kuvanja) čim se istopi skloni se sa šporeta i ostavi 12 sati da odstoji. Posle toga se mast ponovo lagano zagreje da postane tečna, procedi se i prespe u teglicu. Čuvati u frižideru.

Mast od čuvarkuće je lekovita za:

– Rane koje su nastale od udarca i prignječenja
– Zagnojene rane koje neće dugo da zarastu
– Otoke i protiv sunčevih pega i fleka na koži
– Ubode insekata i fistule

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter