Izvor:
03.08.2018 u 13:46
0

SAČUVAJTE PREPLANULI TEN I UJEDNAČENU BOJU POSLE LETOVANJA: Pocrneli ste lepo, evo kako da boja potraje!

Odlični saveti i sjajni trikovi koji će pomoći da celo leto imate bronzani ten!

Posle letovanja se mnogi vrate sa divnom bronzanom bojom, međutim kako vreme odmiće ten počinje da bledi. Verujemo da biste svi voleli da možete što duže da zadržite svoj preplanuli ten.

Na koži se primećuje koliko joj vremena i truda posvećujemo, a posebno je važno da joj pružimo negu ukoliko želimo da održimo preplanuli ten nakon letovanja.

Ono što se podrazumeva je uobičajena hidratacija, ali pored nanošenja preparata za negu kože, neophodno je i da u organizam unosimo dovoljno tečnosti.

Mali trikovi, poput bele garderobe ili kreme za samopotamnjivanje dodatno će istaći vašu preplanulu boju kože.

Jedan od najboljih načina da zadržite preplanuli ten jeste redovna hidratacija losionima za telo. Mleko za telo sa mirisom kokosa vratiće vas na morske talase, probuditi miris leta i što je najvažnije nahraniti vašu kožu kojoj je nakon izlaganja suncu neophodna hidratacija. Koliko je hidratacija kože spolja važna takođe je važna i hidratacija iznutra, zato pijte vode. Iako više niste na temperaturi od plus 30, to nikako ne znači da trebate smanjiti unos vode. Hidrirajući se iznutra produžićete život svih ćelija, uključujući i onih divno potamnelih na samoj površini, koža će izgledati zdravije i biće nežnija.

Pored hidratacije koristan je i redovan piling. Iako mnogi pomisle da piling skida preplanulu boju, ova postupak je takođe važan za dugotrajnu preplanulost. Površinski sloj mrtvih ćelija se tokom pilinga skida i na taj način se omogućava sunčevim zracima da se probiju do kože. Na taj način dobijate dubinsku preplanulost koja će trajati celo leto. Za ujednačen ten se savetuje lagani piling svake dve nedelje od smese koju možete sami da pripremite od mešavine šećera i meda, kafe i maslinovog ulja ili ovsenih žitarica i soli.

Lice okupano suncem je prva stvar koja se primećuje nakon povratka sa letnjeg odmora i najviže žalite kada ta boja počne da bledi jer vam daje taj posebno svež izgled. Nema potrebe za žaljenjem, malo kreme za saomopotamnjivanje ili bronzera (ali malo) i dobićete željeni efekat.

Izbegavajte dugotrajno kupanje vrelom vodom, dok vruće kupke mogu isušiti kožu, što vodi do njenog bržeg ljuštenja. Zato se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da očuvate preplanuli ten.

Ako ravnomerno nanesete malo ulja za bebe na kožu to će istaći vašu boju.

Studije su pokazale ishrana bogata mineralom beta karotena pomaže da vaša telo iznutra deluje na ten. Najbolji prirodni izvori ovog minerala su kajsije, mango i svakako najbogatija namirnica, šargarepa.

Stari ali izuzetan trik, nošenje bele boje stvoriće iluziju još tamnije kože.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter