ISPRVITE GREŠKE: Kosa vam se brzo masti, evo šta morate da promenite!

 

Ako ste primetile da vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, verovatno činite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju svoj trag na vašoj kosi.

Na kosu utiču mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom direktno povezani, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo obratiti pažnju.

Ishrana

Ako vaša ishrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih) vrlo je moguće da i ona utiču na brzinu kojom vaše teme luči masnoću. Pokušajte smanjiti unos ulja, barem onih nezdravih, a umesto njih konzumirajte veće količine voća i povrća.

Učestalost pranja kose

Ako mrzite da perete kosu svakodnevno - imamo odličnu vest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su kako se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije sveže oprana. Pokušajte smanjiti pranje kose na dva do tri puta nedeljno, a između pranja, po potrebi se poslužite šamponom za suvo pranje. 

Preparati

Vrlo je važno s čime perete i negujete kosu. Ono što bi trebalo izbegavati su proizvodi čija etiketa tvrdi da su za suvu i oštećenu kosu, pa i oni koji obećavaju zaglađivanje i sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržavali sulfate, parabene ni silikone, koji na vašoj kosi mogu učiniti dugoročnu štetu.

Stil
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:45 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live