Izvor:
31.10.2018 u 21:35
0

ZLATNI SAVETI ZA NEGU KOSE: Ovo morate da primenite i blistaćete!

Verovatno ni ne znate šta je ono što zapravo škodi vašoj kosi! Da li vašoj kosi nedostaju vitalnost i sjaj? Koliko često zapravo prati kosu? Sigurni smo da ste pokušavali da je "oživite", ali bezuspešno, samo je još gore. Možda niste toga svesni, ali stvari koje joj svakodnevno radite je samo još više oštećuju.

Svakodnevno pranje kose neće je oštetiti, ali zato će je više oštetiti preparati koje koristite za negu. Ti preparati često se reklamiraju kao sredstva koja mogu dati vašoj kosi volumen i sjaj – naprotiv. Samo je oštećuju.

Najpre, oštećenu kosu ćete prepoznati po suvim i razlistanim krajevima, a nezdrava kosa će imati i previše volumena, odnosno nećete baš moći da je ukrotite. Osim toga, kosa koja je suva i krta takođe je oštećena.

Šta su najveći uzroci oštećene kose?

Česta upotreba aparata za oblikovanje vaše kose može da bude jako štetna, ali samo ako ih koristite pogrešno.

Prvo – neophodno je da pre oblikovanja kose pomoću prese, figara i njima sličnih aparata, kosu pre svega zaštitite odgovarajućim proizvodom. Takođe obratiti pažnju na podešenu temperaturu.

Drugo – nabavite kvalitetne aparate za stilizovanje kose, jer tako smanjujete mogućnod od oštećenja na minimum.

Jedan od mogućih užročnika oštećenja kose je i sušenje kose bez zaštite. Ako to redovno radite, dlaka vremenom može da postane suva i oštećena.

Osim toga, i vezivanje kose u rep koji je previše zategnut može da izlomi dlake i tako je ošteti.

Da li je ispravno prati kosu svakodnevno?

Odgovor na ovo pitanje je – DA! Kosa može da se pere svakodnevno, ali u tom slučaju se preporučuje neki blaži šampon.

Šta treba izbegavati da kosa ostane zdrava?

Najbolje je da se kosa suši prirodno. U redu je da se kosa ponekad tretira nekim od aparata, ali se preporučuje da to radite samo u posebnim prilikama, ne svakodnevno.

Ako želite da stilizujete kosu na neki način, a da ne koristite neke od aparata, možete recimo da ispletete pletenicu kako biste dobili opuštene talase.

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter