Izvor:
01.11.2018 u 21:02
0

OBRATITE PAŽNJU: Greške koje svi radimo, a proširuje nam pore!

Jedna od najvećih boljki svih devojaka, a posebno onih s masnom kožom su proširene pore.

Uprkos proizvodima koji obećavaju njihovo sužavanje i bazama za tečni puder koje tvrde da će ih "zamagliti", one su ipak tu, vidljive su i ne izgledaju nimalo privlačno.

Ono što je bitno znati je da sami proizvodi ne mogu toliko uticati na veličinu naših pora, ako radimo neke stvari koje ih čine većima i vidljivijima.

Ovo su osnovne greške u rutini nege kože koje utiču na proširenje pora.

1. Neprofesionalno istiskujete mitisere

Ako imate problem s miteserima, poslednja stvar koju bi trebalo da radite jeste da ih grubo istiskujete. Osim što nikada nećete obaviti posao do kraja, otvorićete put prljavštini koja će ući u vaše pore, inficirati se i stvoriti još veći mitiser ili bubuljicu, koja će umesto ožiljka ostaviti proširenu poru. Ako se želite rešiti mitisera i bubuljica, savetujemo vam da to prepustite dermatolozima ili vrlo stručnim kozmetičarima.

2. Preterujete s pilingom

Preterano korišćenje mehaničkog pilinga uništava zaštitni sloj vaše kože i ona će, kako bi se zaštitila, proizvoditi velike količine sebuma koji uzrokuje masniju kožu i proširenije pore. Mehanički piling ne preporučuje se izvoditi više od jedanput nedeljno, a umesto njega ponekad možete dubinski očistiti lice hemijskim pilingom.

3. Ne koristite kremu za lice

Neke devojke i žene smatraju da pošto imaju masnu kožu, ne treba da koriste kremu. To je potpuno netačno. Nekorišćenjem kreme vaša koža takođe proizvodi pojačane količine sebuma, jer ne dobija potrebnu hidrataciju.

4. Ne koristite tonik

Tonik je takođe jako važan proizvod koji bi trebalo da koristite svakodnevno. Njegova uloga je regulisanje lučenja sebuma, čišćenje kože i dopuštanje hranjivim sastojcima iz ulja i krema koje nanosite na lice, da uđu duboko u vašu kožu.

5. Koristite komedogene proizvode

Izuzuetno je važno da koristite proizvode koji jasno naglašavaju da su nekomedogeni, odnosno da ne začepljuju pore. Ulja su ta koja najčešće začepljuju pore pa pripazite za kojim uljima posežete kada je u pitanju nega lica.

6. Unosite velike količine šećera u organizam

Rafinisani šećer jedan je od glavnih krivaca začepljenih i proširenih pora. Pokušajte kontrolisati unos nezdravih šećera i zamenite ih zdravim šećerima poput onih iz voća. Uz šećer, trebalo bi da se klonite i alkohola što je više moguće, jer je on odgovoran za dehidrataciju kože koja, pogađate, počinje lučiti prevelike količine sebuma kako bi se hidratizovala.

7. Nanosite dodatnu šminku tokom dana

Lice vam se zamastilo i odlučile ste da nanesete još malo pudera u prahu na t-zonu? U tom trenutku ste stvorile pravi raj za bakterije na vašem licu i na četkici kojom ste naneli puder. Ako vam je potrebno matiranje lica, koristite papiriće namenjene upravo za tu svrhu, koji se mogu kupiti u svim drogerijama.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter