Izvor:
15.12.2018 u 16:02
0

NEGA KOŽE ZIMI: Izbegnite suvu kožu uz pet jednostavnih koraka!

Decembar je vreme koje uglavnom obeležavaju stvari koje volimo: oversize džemperi, božićni filmovi, predpraznična euforija. Međutim, postoji nešto što nas zimi baš i ne raduje – ispucala i suva koža.

Sa temperaturom vazduha opada i nivo vlažnosti ćelija naše kože, kažu dermatolozi. Koža ima zadatak da zaštiti i reguliše temperaturu krvnih sudova, pa prenoseći toplotu unutra, površinski slojevi kože zimi se dodatno isušuju.

Ipak, možete uvesti neke preventivne korake u svoju rutinu, kako bi svoju kožu zaštitili, nahranili i održali mekom i sjajnom, čak i tokom zime.

1. Zaštitite i pokrijte kožu kada izlazite napolje

Kada se temperature spuste ispod nule, nemojte izlaziti napolje bez kape, šala i rukavica. Vetar i hladnoća dodatno isušuju vašu kožu, pa je potrebno da je što manje izlažete vetru i zaštitite je od hladnoće.

2. Zaboravite na duge tople kupke

Mnogima od nas, duge tople kupke idealan su način da se ugrejemo zimi, međutim, one nikako ne prijaju našoj koži. Dermatolozi preporučuju da kožu ne izlažemo toploj vodi duže od 5 minuta. Uz to, savetuju da nakon tuširanja dobro osušite kožu peškirom i bogato je hidrirate mlekom za telo.

3. Umesto pene za umivanje koristite losion

Penaste umivalice često sadrže supstance koje isušuju kožu, što nam u zimskom periodu ne prija. Zamenite pene za umivanje, losionima nežne strukture, koji će dodatno hidrirati kožu vašeg lica i vratiti joj sjaj.

4. Bogato hidrirajte kožu

Nakon svakog tuširanja bogato namažite kožu i ostavite da upije proizvod. Potrebno je da svakodnevno hidrirate kožu, ako želite da sprečite perutanje i crvenilo i da očuvate njenu mekoću i elastičnost.

5. Birajte kreme za ruke na bazi glicerina i kamilice

Glicerin sprečava gubitak vlage iz površinskih slojeva kože, sa druge strane, kamilica sprečava perutanje i pucanje kože zbog svojih antiinflamatornih svojstava, pa su oba sastojka idealna za negu kože ruku.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter