Izvor:
27.01.2019 u 12:23
0

IMATE PROBLEM SA AKNAMA? Evo rešenja uz pomoć samo jedne biljke!

Majčina dušica deluje na akne jače od najboljih poznatih preparata koji postoje na tržištu za njihovo lečenje, pokazalo je novo istraživanje.

Naučnici su sproveli studiju na fakultetu i proverili kako majčina dušica u kombinaciji s nevenom i smirnom deluje na bakterije koje uzrokuju upalu pora i pojavu akni. A iako su i neven i smirna uništile bakterije nakon samo pet minuta, studija je pokazala da je majčina dušica daleko najefikasnija.

Naime, ona ima jače antibakterijsko delovanje nego benzoil peroksid, sastavni deo preparata protiv akni.

Da bi delovanje bilo potpuno, majčinu dušicu treba staviti u alkohol na nekoliko dana, pa čak i nedelja jer se tim postupkom iz biljke izvlače najbolji sastojci pa je najbolje akne time mazati, savetuju stručnjaci.

– Iako su potrebna dalja istraživanja, od preparata na bazi majčine dušice najviše će profitirati ljudi s osetljivom kožom, jer su nuspojave korišćenja preparata na bazi benzoil peroksida upravo iritacije kože- rekla je autorka istraživanja dr. Margarita Gomez Escalada.

Tinktura od majčine dušice – recept

Sastojci:

Šaka, dve grančica s cvetovima majčine dušice i domaća rakija od žita ili od voća, jačine 38-40 posto alkohola.

Priprema:

Operite grančice majčine dušice, njima napunite staklenu teglu, prelijte rakijom, sve dobro protresite, dobro zatvorite i ostavite da 14 dana stoji na suncu ili pored nekog drugog izvora toplote. Potom tečnost procedite i ovako dobijenom tinkturom čistite akne.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter