Izvor:
09.04.2019 u 12:56
0

OBAVEZNO IZMENITE NAVIKE: Odreknite se ovih stvari ukoliko želite savršenu kožu!

Sigurno već znate da je za lepu kožu lica potrebno piti puno vode, koristiti hidratantnu kremu, hraniti se zdravo i skidati šminku pre spavanja.

Ipak, da bi vam lice bilo negovano i izgledalo mladoliko, trebalo bi da izbacite i neke loše navike. Jedna njujorška dermatologinja za britanski časopis "Byrdie" navela je pet stvari koje bi trebalo da prestane da radite ako želite lepu kožu.

Preskakanje zaštitnog faktora

Napravite sebi uslugu i prestanite da ignorišete ovaj savet. Svakodnevnim korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom odbranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložiti pojavu prvih znakova starenja.

Pričanje na telefon

Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se nakupljaju na ekranu telefona da se lakše zalepe za lice. Najbolje bi bilo koristiti slušalice ili redovno brisati ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.

Spavanje na jednoj strani

Način na koji spavate utiče na pojavu bora. Upravo zbog toga se neke bore nazivaju "spavalice". Ako "zabijete" glavu u jastuk, dobićete ih. Najbolje je spavati na leđima, ali to može biti teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani. Ako vam spavanje na leđima nije udobno, pokušajte bar svako veče da menjate stranu tela na kojoj ćete zaspati.

Grubi piling lica

I dok je piling neizbežan korak u postizanju lepe kože lica, pregrubim trljanjem postićićete suprotan učinak i iziritirati kožu.

Istiskanje bubuljica

Koliko god bilo teško, pokušajte da se suzdržite. Istiskivanjem samo pravite ranu na koži koja će ostaviti i ožiljak. Pokušajte da vodite bolju brigu o koži i primenite sva navedena pravila, pa ćete sigurno imati i manje problema.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter