Izvor:
28.05.2019 u 10:05
0

BEOGRAD: Otvorena modna izložba Roksande Ilinčić!

Modna izložba "The Poetry of Colour" (Poezija boja) čuvene srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Londonu, otvorena je sinoć u izložbenom prostoru kompanije Belgrade Waterfront.

U okviru izložbe, koja je realizovana uz podršku The Residences at The St. Regis Belgrade i Kule Beograd, Roksanda je predstavila modele iz svojih kolekcija proleće/leto 2019, pre-fall 2019. i jesen/zima 2019, koje je dizajnerka lično odabrala posebno za ovu priliku.

Otvaranje izložbe obeležio je i početak saradnje Roksande Ilinčić i Fondacije Novak Ðoković pružanjem podrške dizajnerke projektu "Školice života".

U okviru ovog projekta Fondacija gradi i renovira predškolske ustanove u ekonomski manje razvijenim oblastima, kako bi deca koja žive u ovim okruženjima imala što bolje mogućnosti da se razviju u samouverene, sigurne i uspešne pojedince.

– Beograd je mesto koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama. Izložba "The Poetry of Colour" predstavlja moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku i kao podršku Fondaciji Novak Ðoković. Želela sam da istražim ogromne mogućnosti ove impresivne istorijske građevine u kojoj predstavljamo izložbu, ukrašenu cvećem koje me podseća na Srbiju – kazala je Ilinčić.

Slavna dizajnerka je dodala da joj je velika čast što nastavlja sa humanitarnim radom u Beogradu.

– Za mene su osnaživanje dece i podrška u nezi, razvoju i obrazovanju naredne generacije ključni za postavljanje temelja naše budućnosti. Raduje me što sam u prilici da učestvujem u tome ovom divnom prilikom, u gradu u kom sam odrasla i bila inspirisana da ostvarim svoje snove i uverenja. Nadam se da ćemo, podržavanjem ovog važnog cilja, pomoći deci da sanjaju isto tako velike snove, da veruju u sebe i da postanu sve ono šta žele – kazala je Ilinčić.

Generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront Nikola Nedeljković izrazio je zadovoljstvo što je izložba Roksande Ilinčić realizovana uz podršku brenda St. Regis.

Podsetio je da taj brend s čuvenim njujorškim nasleđem ima tradiciju dugu više od veka, a poznat je po svojoj ljubavi prema umetnosti i dizajnu.

– Veliko nam zadovoljstvo što tu atmosferu sada donosimo i u Beograd. Širom sveta, St. Regis je uvek negovao neraskidive veze sa umetničkim krugovima, kreirajući izuzetne saradnje sa poznatim umetnicima, dizajnerima i stvaraocima, po čemu se izdvojio u odnosu na druge rezidencijalne brendove. Tu tradiciju nastavljamo i u Srbiji, kroz The Residences at The St. Regis Belgrade, izuzetnom izložbom izvanredne Roksande Ilinčić – rekao je Nedeljković.

Izložba "The Poetry of Colour" Roksande Ilinčić biće otvorena i danas u izložbenom prostoru Belgrade Waterfront-a.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter