Izvor:
28.05.2019 u 19:53
0

OVO SU SAVETI ŠMINKERA: Evo kako da vam šminka stoji ceo dan! (FOTO)

Često vam se dešava da vaš trud uložen u make up, izbledi na pola radnog dana, ili se šminka istopi baš onda kada vam je najpotrebnija. Donosimo vam savete šminkera, koji će ovom problemu stati na kraj.

Uz ove savete stručnjaka, šminka će ostati na vašem licu tokom celog dana:

1. Počnite sa dobrom bazom i pripremite svoje lice

Pre prajmera, umijte i dobro osušite celo lice, a onda u tankom sloju nanesite prajmer, koji će obezbediti da vaša šminka ostane na mestu tokom celog dana. Bitno je da izaberete bazu koja će prijati vašem tipu kože.

2. Nanesite šminku adekvatnim četkicama

Pored toga što četkice ravnomerno raznose proizvod na celu površinu vašeg lica, sprečavaju da se bakterije i dodatna ulja koja luči koža vaših ruku, prenesu na kožu lica.

3. Šminkajte se u slojevima

Prajmer, puder, pa puder u kamenu, bronzer i hajlajter. Što više slojeva nanesete, to će šminka duže trajati, a dodatno blendanje i stapanje ovih proizvoda učiniće da izgledate prirodnije.

4. Koristite prajmer za oči

Većina žena umesto prajmera za oči koristi korektor, što nije najbolje rešenje jer na taj način slabi pigmentacija senke. Korišćenje prajmera za oči obezbediće da vaša senka ostane na mestu tokom celog dana.

5. Koristite ruževe u boji sličnoj vašim usnama

Pre nanošenja ruža, olovkom popunite i definišite oblik svojih usana, a zatim nanesite dugotrajan ruž sličan boji vaših usana. Na ovaj način, vaše usne dugo će izgledati kao tek našminkane.

6. Ne zaboravite fiksator

Kada završite svoj make up look, učvrstite ga sprejom za fiksiranje šminke, kako bi vaša šminka ostala na mestu celog dana.

Ukoliko primenite ove jednostavne savete stručnjaka, izgledaćete sveže, a vaša šminka će bez sumnje opstati na licu celog dana.

Izvor: nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter