Izvor:
29.05.2019 u 18:52
0

FRANCUSKINJE OTKRILE TAJNU: Kako da ostanete vitki ukoliko jedete brzu hranu i ne idete u teretanu!

Francuske žene se ne odriču ukusne kalorične hrane i dobrog vina, i verovali ili ne, ne posećuju teretane toliko često.

Poznato je da francuskinje vole bogatu hranu i vino,ali njihov hedonistički način života ne stvara višak kilograma. Kako?

Stvar je u navikama. Umesto da pojedu hamburger u tri zalogaja, one zaista uživaju u hrani.

Francuskinje i te kako uživaju u hlebu i puteru, ali i dalje ostaju vitke i zavodljive.

A koji su to trikovi francuskih žena, koji nisu nimalo komplikovani, i možete već danas početi sa njihovim praktikovanjem, predstavljamo vam u nastavku teksta.

Budite umereni

Francuskinja neće odbiti parče torte ili neki drugi dezert ako je na zabavi. Francuzi su poznati po svojim dezertima, ali ove žene znaju šta znači jesti umereno. Uvek će birati manje parče. Takođe će se pobrinuti da ostane svesna koliko je slatkiša pojela tokom dana, ili će se možda odreći opcije dezerta za večerom ili ručkom sledećeg dana.

Jedite za stolom

Često mnogi od nas završe s jelom ispred televizora ili dok idu na posao, a možda vam se dogodilo i da jedete u automobilu, kao i neizostavno pred ekranom kompjutera. Francuskinje znaju da je važno sesti i jesti bez ometanja. Kada se usredsredite na hranu, a ne na TV program shvatićete da jedete mnogo sporije, i tu je trik da shvatite kada vam je dosta.

Uživajte u hrani

Jeste li nekad pojeli toliko brzo svoju hranu da niste ni shvatili da ste gotovi? Ili još gore, da ste jeli sa toliko ometanja da niste mogli ni da se setite kakvog je ukusa bila hrana. Kjuč za izbegavanje prejedanja je sedenje za stolom, ali i uživanje u hrani. Ako jedete malu porciju pomfrita polako i namerno, uživajući u svakom zalogaju i ukusu, verovatno ćete biti siti i pre nego što pojedete celu porciju.

Fokusirajte se na pravu hranu

Francuskinje ne veruju u kupovinu gotovih obroka, čak i ako se reklamiraju kao zdravi. Francuzi veruju u kupovinu svežih namirnica, iako se možda radi samo o jogurtu i hlebu. Što je hrana manje obrađena to bolje. Usredsređene su na kupovinu svežih sireva, polumasnih mlečnih proizvoda kojima nisu dodati šećeri umesto masnoća- Zamrznuta hrana je takođe na crnoj listi francuskinja.

Hodajte što više

Francuske žene ne posećuju teretane toliko često. Umesto toga dosta šetaju, i hodanje im je dnevna rutina. Izbegavanje prevoza u korist prešačenja, hodanje stepenicama umesto vožnja liftom, i šetnja nakon obroka uobičajeni su delovi dana. Tako francuskinje ostaju aktivne.

ELLE
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter