Izvor:
30.05.2019 u 00:08
0

POBOLJŠAJTE STANJE VAŠE KOŽE: Pet navika koje će promeniti vaše lice!

Dermatologija je jedna od najtežih grana medicine, jer se na koži ne očitavaju samo njena loša stanja, nego i problemi raznih organa i celog organizma generalno.

Ono što se stavlja na kožu, odnosno nega i šminka jeste važno, ali ishrana, vežbanje, san i miran stil života nešto su što se očitava na svakom licu i nema kreme i makeup-a koji će to “ispeglati”. Ovih pet saveta treba usvojiti i pridržavati ih se zauvek:

1. Pazite na limfni sistem i mišiće

Naše telo konstantno je puno toksina koji stalno čekaju da izađu napolje. Za to je zadužen limfni sistem kome skoro niko ne posvećuje dovoljno pažnje. On se lako blokira, a rezultat su otečeni podočnjaci, naduveno lice, zglobovi, upale, (ovde se računaju i bubuljice), celulit…

Da bi se ovo rešilo, preporučuju se masaže kako lica, tako i tela. Nije imperativ da te masaže sprovodi isključivo stručno lice, to možete i sami uraditi pred tuširanje (za telo) ili uveče kada skidate šminku.

2. Bacite šminku koja je starija od dve godine

Prvo, ako komad šminke niste iskoristili za 700 dana, to znači da ga niste ni upotrebljavali i da vam ne treba. Takođe, vremenom se na površini šminke (kameni puderi, senke, rumenila) ili u tubama (maskara, sjaj za usne) razvijaju mikroorganizmi.

Neki dolaze iz spoljne sredine, a neki sa vašeg lica. Posle dužeg perioda njihov broj je preko milion i zaista nije dobro ponovo ih vraćati na kožu. Ne čekajte da perutanje, osip i upalu da biste zamenili komad šminke.

3. Uvedite 10-10-10 pravilo

Kako se tempo života ubrzao svi kukaju kako se nema vremena ni za šta, a iscpljenost se očitava na boji tena, podočnjacima, tonusu.

Posložite svoj dan tako što ćete se probuditi 30 minuta ranije i dan početi laganom desetominutnom jogom, potom deset minuta meditirajte, vizualizujte šta želite da ostvarite i pozitivno se orjentišite prema svemu što mislite. Zadnjih deset minuta provedite organizujući svoj dan i tako zagarantujte stress-free ostatak dana.

4. Čistite i više od svoje kože

Gelovi, pene, mleka, tonici i micelarne vode čiste površinu lica, ali je ispod toliko toga još. Prvo, treba regulisti sistem za varenje i izbaciti što je moguće više toksina. Takođe, četke za šminku treba prati minimum jednom nedeljno, a istom tom frekvencijom i menjati jastučnice i šal/ešarpu.

5. Smanjite unos šećera

Šećer ubrzava starenje. Prilikom procesa varenja i apsorpcije u organizam vezuje se za vlakna kolagena i elastina i tako narušava proteinske lance koji su zaduženi za elastičnost kože i njenu kvalitetnu prehranu. Koža gubi tonus i počinje da se prelama na određenim mestima izražene mimike i tako nastaju bore. Takođe, šećer podstiće upalne procese. On se ne nalazi samo u konditorskim proivodima nego i u kečapu, svim mogućim kupovnim sosevima, pa čak i u fabrički napravljenom musliju.

ELLE
Foto:Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter