Izvor:
30.05.2019 u 19:48
0

UKLJUČITE ARGANOVO ULJE U NEGU: Evo ZAŠTO!

Ovo gusto ulje zlatne boje zbog fantastičnih sastojaka nazivaju i eliksirom mladosti.

Vekovima unazad berberske žene iz Maroka su koristile ulje arganovog drveta da bi održale kožu zdravom i mladom.

Hranljivi sastojci

Arganovo ulje sadrži antioksidante, vitamin E i esencijalne masne kiseline. Ova namirnica odlično štiti i hrani kožu.

Hidrantnost

Arganovo ulje će hidrirati i najsuvlju kožu. Pored toga, ono će je i zaštititi od slobodnih radikala i drugih štetnih efekata iz spoljašnje sredine. Naravno, važno je da pronađete 100 odsto čisto arganovo ulje.

Dodatno ne masti kožu

Ovo ulje mogu koristiti osobe sa masnom i kombinovanom kožom jer arganovo ulje kontroliše produkciju ulja. Ako vašoj koži ne pružate nimalo ulja, možete izazvati kontra efekat jer onda se može javiti preterana proizvodnja ulja. U suprotnom, ako vaša koža dobija dovoljnu količinu ulja, ona će balansirati prirodnu proizvodnju.

Ne zapušava pore

Mnoge osobe se plaše da apliciraju ulje na lice baš zbog mašćenja i začepljivanja pora, ali to je pogrešno. Kao što smo rekli, arganovo ulje balansira prirodnu proizvodnju ulja, a samim tim pomaže u borbi sa aknama i sitnim nesavršenostima. Osim toga, ovo ulje je posebno nežno i mogu ga koristiti ljudi koji boluju od ekcema, psorijaze ili crvenila.

Sprečava starenje kože

Pored svih nabrojanih prednosti, arganovo ulje se može koristiti kao anti-age serum. Ovo hranljivo ulje poseduje bogat sadržaj antioksidanata, tako da odlično štiti elastičnost vaše kože.

Može se koristiti danju i noću

Arganovo ulje je dovoljno lagano i nežno tako da ga možete koristiti za dnevnu hidrataciju kože, ali i kao tretman za večernju negu lica.

ELLE
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter