Izvor:
06.06.2019 u 19:16
0

LEK IZ PRIRODE ZA VAŠE LICE: Nekoliko ideja za maske sa medom!

Zbog svog sadržaja – oksidanata, nutrijenata i vitamina, neophodan je sastojak u nezi kože, usana i vlasišta.

Maska od avokada i meda

Kombinacija avokada i meda je jedan od najboljih lekova za suvu kožu. Avokado, bogat nutritivnim uljima, hrani kožu i vraća joj svežinu. Pomaže da se oslobodite svraba i oštećene kože. Pomešajte polovinu avokada sa kašikom meda. Masku nanesite na suvu i očišćenu kožu i operite je nakon deset minuta.

Maska od banane, meda i sode bikarbone

Da biste pripremili prirodnu masku, pomešajte samo polovinu zrele banane, kašičicu sode bikarbone i kašiku meda. Banana će obezbediti potrebne vitamine, dok će soda ukloniti mrtve ćelije. Ostavite mirisnu masku 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Med i belance

Nezaobilazna kombinacija koja će nahraniti našu kožu i dati joj sjajni izgled. Belance će se pobrinuti da naša koža bude zategnuta, sjajna i bez bora. Pomešajte jedno belance sa medom i nekoliko kapi suncokretovog ili maslinovog, kokosovog ili arganovog ulja. Nanesite smesu na kožu i isperite toplom vodom nakon 15 minuta.

Maska od ovsenih pahuljica, mleka i jogurta

Kombinacija sastojaka će hidriratii kožu – ovsene pahuljice su prirodni piling koji uklanja suvu kožu, dok med i jogurt vlaže i neguju kožu. Izbor ove maske je savršen za svakoga ko, pored uklanjanja suve kože, želi naglasiti ten. U posudu sipajte malo ovsenih pahuljica, dodajte malo mleka ili jogurta, meda i maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite 15 minuta, a zatim isperite.

Maska od smeđeg šećera, meda i maslinovog ulja

Savršena kombinacija za čišćenje i vlaženje kože jednom maskom. Smeđi šećer je nezamenjiv sastojak u svakoj nezi tela jer je to prirodni piling koji uklanja suvu i staru kožu. Maslinovo ulje je, kao što svi znamo, jedinstvena nega za hidrataciju kože. Nakon tretmana koža će biti čista, meka i sjajna. Za pripremu maske potrebna nam je velika kašika smeđeg šećera, kašičica meda koja deluje antibakterijski i kašičica maslinovog ulja. Maska se kružnim pokretima masira u kožu i ostavi deset minuta, a zatim se opere. Za dodatni učinak na očišćenu kožu nanesite hidratantnu kremu.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter