MNOGE ŽENE MUKU MUČE SA OVIM PROBLEMOM: Rešenja koja ćemo vam ponuditi su vrlo jednostavna!

 

Te male neravnine, nimalo ugodne, estetski kvare izgled svakoga, naročito u letnjim mesecima, zapravo ne nazivaju folikulitis. Ove kvržice folikulitisa nastaju od ostataka mrtvih ćelija kože i bakterija koje se stvaraju u korenu dlake.

Mnoge žene muku muče sa ovim estetskim problemom, ali rešenja koja ćemo vam ponuditi vrlo su jednostavna i sprečiće nastanak dosadnih akni.

PROIZVODI SA BENZOL PEROKSIDOM

Želite li da iskorijenite akne na zadnjici, kada se tuširate ili kupate koristite proizvode za tuširanje koji u sebi sadrže benzoil peroksid. Taj sastojak obično se koristi u proizvodima namenjenim masnoj koži sklonoj aknama. Deluje tako što sasuši i oslobodi zarobljene mrtve ćelije kože i tako bubuljice nestanu.

SALICILNA KISELINA

Začepljene pore na zadnjici najbolje ćete odčepiti salicilnom kiselinom koja se nalazi u proizvodima koji se koriste u borbi protiv bubuljica. Nekoliko puta nedeljno očistite zadnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će ona odčepiti pore i dezinfikovati ih.

LOSION SA MLEČNOM KISELINOM

Nikad nemojte koristiti obične losione za hidrataciju kože. Klasični losioni će zatvoriti pore i još više će vam naštetiti. Koristite losion s mlečnom kiselinom jer ona nežno uklanja mrtve ćelije s kože.

TUŠIRANJE NAKON VEŽBANJA

Ukoliko se brzo ne istuširate nakon napornog rada ili vežbanja, stvaraju se akne. Ova loša navika može dovesti do stvaranja bubuljica na zadnjici, stoga se tuširanje savetuje odmah nakon vežbanja.

 

 

Izvor: Srbija danas
Foto: Thinkstock

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro