ŠTA SU INFLUENSERI: I kako oni prave novac? (FOTO)

 

Influenseri su pristuni najviše na društvenim mrežama: Instagramu, manje na YouTube-u, a skoro nikako na Fejsbuku, bar u Srbiji. Iz ugla političkog marketinga obitavaju na Twitter-u. Broj pratilaca je nekada bio glavni indikator, tj. metrika da li je neko influenser ili ne.

Međutim, sada se govori i o mikroinflunserima – Instagram ličnostima koje nemaju veliki broj pratilaca, ali koji imaju „influence“, veći uticaj od velikih influensera prema kojima su pratioci postali čak i malo podozrivi zbog očiglednog sarađivanja sa brendovima na većini fotografija.
Prema tome, influenser može biti i osoba koju prati 150.000 ljudi, ali i ona koju prati samo 5.000, ili u nekim nišama samo njih stotina. I influenseri i poznate ličnosti su – uticajne. To znači da one kreiraju modne, kozmetičke i ostale trendove – ili ih bar popularišu kod nas. U 2018. godini, na primer, porastao je broj influensera koji se bave zdravom hranom (čak postoje i podvrste: hrono, bezglutenska, bezšećerna, LCHF, veganska, itd).

Nove proizvode koji stignu na naše tržište prvi dobiju upravo influenseri – koji ih onda predstavljaju svojim pratiocama kao brend ambasadori. To što od njih saznajemo ove informacije i onda poželimo da nabavimo iste ili slične proizvode ili da imamo iste ili slične navike kao oni jeste dokaz njihovog uticaja.

 

 

 Jedan od primera je model i influenser Danijel Nkolić, koji briljira u kategoriji Fashionstyle, te su čak i strain mediji pisali o njemu. On je specijalno za portal Happy otkrio po čemu se razlikuje od domaćih influnsera.
- Ono što razlikuje mene od domaćih influensera je to što uglavno radim sa stranim firmama, i da o meni stranci pišu i prepoznaju moj stil i dobar ukus oblačenja. Promoter sam američke aplikacije dayflash, turske aplikacije presco app, turske aplikacije Carbon coco iz Australije, Ambasador sam Brenda Shen iz Kine
– kaže uspešni Danijel.

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro