Izvor:
09.06.2019 u 18:28
0

ŠTA SU INFLUENSERI: I kako oni prave novac? (FOTO)

Influenseri su pristuni najviše na društvenim mrežama: Instagramu, manje na YouTube-u, a skoro nikako na Fejsbuku, bar u Srbiji. Iz ugla političkog marketinga obitavaju na Twitter-u. Broj pratilaca je nekada bio glavni indikator, tj. metrika da li je neko influenser ili ne.

Međutim, sada se govori i o mikroinflunserima – Instagram ličnostima koje nemaju veliki broj pratilaca, ali koji imaju „influence“, veći uticaj od velikih influensera prema kojima su pratioci postali čak i malo podozrivi zbog očiglednog sarađivanja sa brendovima na većini fotografija.
Prema tome, influenser može biti i osoba koju prati 150.000 ljudi, ali i ona koju prati samo 5.000, ili u nekim nišama samo njih stotina. I influenseri i poznate ličnosti su – uticajne. To znači da one kreiraju modne, kozmetičke i ostale trendove – ili ih bar popularišu kod nas. U 2018. godini, na primer, porastao je broj influensera koji se bave zdravom hranom (čak postoje i podvrste: hrono, bezglutenska, bezšećerna, LCHF, veganska, itd).

Nove proizvode koji stignu na naše tržište prvi dobiju upravo influenseri – koji ih onda predstavljaju svojim pratiocama kao brend ambasadori. To što od njih saznajemo ove informacije i onda poželimo da nabavimo iste ili slične proizvode ili da imamo iste ili slične navike kao oni jeste dokaz njihovog uticaja.

Jedan od primera je model i influenser Danijel Nkolić, koji briljira u kategoriji Fashionstyle, te su čak i strain mediji pisali o njemu. On je specijalno za portal Happy otkrio po čemu se razlikuje od domaćih influnsera.
– Ono što razlikuje mene od domaćih influensera je to što uglavno radim sa stranim firmama, i da o meni stranci pišu i prepoznaju moj stil i dobar ukus oblačenja. Promoter sam američke aplikacije dayflash, turske aplikacije presco app, turske aplikacije Carbon coco iz Australije, Ambasador sam Brenda Shen iz Kine
– kaže uspešni Danijel.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter