Izvor:
19.06.2019 u 15:32
0

PRAVITE GREŠKE PRILIKOM NEGE KOSE? Ovo su svi mitovi! (FOTO)

Za lepu i sjajnu kosu spremni smo na sve – da probamo svaki novi regenerator koji se reklamira, ali i da poslušamo savete koje "pokupimo" usput.

"Sok od limuna za zlatne pramenove", "Šišajte kosu ako želite da raste", "Majonez može poslužiti umesto balzama za kosu"… Zvuči poznato? Ove i slične savete sigurno ste već čuli, ali mnogi od recepata za negu mogu naneti više štete nego koristi. Evo nekoliko najčešćih.

"Sok od limuna posvetljuje kosu"

Kad bi ovo bilo tačno, žene širom sveta uštedele bi pravo bogatstvo. Ali, ako poslušate ovaj savet, sve što možete da očekujete su suva kosa i ispucali krajevi.

"Majonez može da posluži umesto regeneratora"

Majonez ne bi trebalo ni da jedete (bar ne često), a kamoli da ga stavljate na kosu. Osim ako vam nije cilj da duže vreme imate masnu kosu neprijatnog mirisa…

"Kosa brže raste posle šišanja"

Kosa, nažalost, raste istom brzinom – u proseku oko centimetar mesečno – i šišanje uopšte ne utiče na to. Ali, redovno šišanje učiniće da vam kosa bude zdrava i sjajna, a lakše ćete i oblikovati frizuru. Jedite dosta ribe, nemasnog mesa i jaja, a "prikočite" sa fenom i peglom za kosu.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter