Izvor:
19.06.2019 u 21:46
0

MIRIŠITE ZANOSNO TOKOM ČITAVOG DANA: Mali trikovi koji će vam olakšati letnje vrućine!

Sigurno je da ste upoznali makar jednu osobu koja uvek oko sebe širi prijatan miris, ma koliko da je fizički aktivna u toku dana. Pitate se: Kako je to moguće? O kakvom triku se radi? Pročitajte listu naših saveta i postignite sjajne rezultate. Garantujemo vam da ćete se i vi osećati prijatno u svojoj koži tokom celog dana, otkako ustanete pa dok ne dođe vreme za spavanje.

Saveti i trikovi kako da mirišete lepo tokom celog dana

Ponekad se čini da je nemoguća misija da zadržite prijatan miris tela, kao da ste upravo izašli iz tuš kabine, posebno u bilo kojem delu dana. Stres, žurba, zagađenost vazduha (posebno u velikim gradovima), a o toploti i neminovnom znojenju da i ne govorimo. Sledite naše savete i budite sigurni da će mirisati lepo biti lakše nego ikada.

Tuširanje u jutarnjim časovima

Ukoliko imate naviku da se tuširate pre spavanja, savetujemo vam da promenite naviku. Mnogo je bolja opcija tuširanje ujutru, nakon buđenja. Kako biste postigli cilj, trebalo bi da se tuširate mlakom vodom, a na kraju malo hladnijom vodom. Koristite hidrantni losion za telo, poput kreme koju nanosite na lice. Neutralan sapun je idealan izbor ukoliko želite da mirišete lepo u bilo kom delu dana. Što se tiče proizvoda za negu kose, koristite one koji pogoduju vašem tipu kose i kože glave.

Parfem, veliki saveznik u borbi protiv neprijatnih mirisa

Svako ko želi da miriše ugodno, zna da je parfem neophodan. Poenta je da nanesete svoj omiljeni miris na ključne tačke na telu, a to su: zglobovi ruku, iza uveta, vrat i sasvim malo parfema na odeću. Ključna stvar je da nanesete parfem odmah nakon tuširanja, dok je koža još uvek vlažna, jer će tako potrajati duže. Postoji još jedan trik. Nanesite parfem na kosu, tako će trajati danima, mnogo duže nego kada ga nanesete na kožu.

Zaustavite neprijatne mirise

Time što ćemo voditi računa o zdravlju naših usta i ishrani, smanjujemo mogućnost za nastanak neprijatnih mirisa. Neka vaša ishrana bude uravnotežena i bogata biljnim vlaknima, voćem i proteinima. Ono što je jako važno jeste da održavate higijenu usta. Perite zube minimum dva puta dnevno i koristite konac redovno. Ukoliko ste pušač, možda je vreme da promenite svoje navike.

Vodite računa o odeći

Ponekad se, zbog tipa materijala od kog je naša odeća napravljena, znojimo još više. Zbog toga, održavajte vašu odeću u skladu sa uputstvom na etiketi, koju svaki komad odeće ima. Kako bi vaša odeća što duže trajala, predlažemo vam da koristite prirodne zaštitnike od moljaca poput lavande. Ne samo da će sačuvati vašu odeću od insekata, već će joj i dati prijatan miris.

Kada se radi o cipelama (još jednom mogućem izvoru neprijatnih mirisa), čuvajte ih na način koji savetuje proizvođač. Neka ostanu na otvorenom nakon svakog nošenja (ne stavljajte ih odmah u cipelarnik). Koristite redovno sprejeve i pudere za noge koji sprečavaju znojenje i ubijaju neprijatne mirise. Ukoliko nemate sprej ili puder, možete staviti malo sode bikarbone u cipele. Garantujemo da vam obuća nikada neće neprijatno mirisati, ma koliko sati da ste proveli u njoj.

Kako u letnjim mesecima?

Leti je temperatura najviša, pa se samim tim i više znojimo. Pored saveta koje smo vam već dali, podsećamo vas da je u letnjim mesecima najvažnije da pijete dosta vode ( minimum dve litre). Kako biste lepo mirisali, najvažnije je da vam organizam bude hidriran, kako spolja, tako i iznutra.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter