Izvor:
27.06.2019 u 05:20
0

SAVETI ZA LEPU KOSU: Ovo treba da znate pre nego što postanete plavuša! (FOTO)

Kosa je simbol naše lepote i ženstvenosti, pa nam je zaista važno da izgleda zdravo, bujno i negovano, ali je ujedno i najpodložnija promeni koje često mogu naštetiti njenom kvalitetu. Na vrhu tih promena naravno nalazi se farbanje kose, međutim, ako joj priuštite adekvatan tretman, ona će ostati zdrava i sjajna i nakon farbanja.

Plava boja kose, oduvek je zahtevala nešto više truda, kada je nega u pitanju, u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahteva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu negu, kao i česte posete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava, godinama unazad.

Kada se jednom odlučite da pređete u plavu, morate biti svesni koliko je važno da što češće posećujete frizera, kako biste svoju boju zadržali svežom, prirodnom, a kosu zdravom i bez ispucalih krajeva, jer suvi i ispucali krajevi na plavoj kosi izgledaju zaista neugledno i gotovo “spaljeno”. Uz to, nega plave kose zahteva različite kozmetičke preparate, koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj, jer je beživotan izgled kose poslednje što želite.

Kako bi se postigla idealna nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utiču na vašu kosu, smanjuju kvalitet dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled, zbog čega je plavoj kosi, odmah nakon farbanja potrebna extra nega. Ako prirodno imate svetliju kosu, biće vam nešto lakše da pređete u plavu i postignete željenu nijansu, ali je intenzivna nega podjednako važna.

Kada jednom pređete u plavu boju, pri kupovini proizvoda za negu, kao i šampon i regeneratora, birajte linije proizvoda namenjene isključivo plavoj kosi. Linije namenjene nezi plave kose u sebi sadrže supstance, koje neutrališu žuti pigment kose i boji čuvaju svežinu i platinast sjaj, zato je važno da počnete da ih koristitie neposredno posle farbanja.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i zaista je važno da slušate savet frizera, ako vam preporuši da se ipak odlučite za nešto tamnije pramenove, kako ne biste izlagale kosu štetnom uticaju, bez potrebe. Iako zahteva neverovatno strpljenje i brigu, plava kosa daje vam posebnu neodoljivost, a kada je besprekorno negovana, izgleda savršeno!

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter