Izvor:
20.08.2019 u 19:42
0

OBRNUTO PRANJE KOSE: Novi metod za TANKU I MASNU KOSU !

Danas postoji toliko proizvoda za negu i stajling kose, da svako od nas ima čitav arsenal beauty proizvoda za kosu. Ipak, nega je nezamisliva bez osnovnih proizvoda poputšampona i regeneratora za kosu. Svi znamo kako ide poznata rutina: šamponiranje, pa regenerator, ali da li ste ikada razmislili da obrnete redosled?

ŠTA JE OBRNUTO PRANJE KOSE?

Svi smo naučeni istoj rutini koja glasi: nakvasi kosu, šamponiraj je jedanput, šamponiraj je drugi put, isperi, nanosi regenerator, isperi. Zamena redosleda ove rutine će vam doneti odredjene benefite, posebno ako se mučite sa masnom i tankom dlakom.

Ova rutina pranja kose se naziva „reverse hair washing“ (obrnuto pranje kose), i da biste je razumeli, treba da se prisetite osnovnih funkcija šampona i regeneratora.

Šampon služi da očisti kosu, i to posebno skalp i koren kose od supstanci poput viška masnoće, nagomilavavnja proizvoda i mrtvih ćelija kože. Regenerator, s druge strane, neguje i zaglađuje kosu, i zaključava vlagu unutar dlake.

Ako imate tanku kosu, sigurno ste iskusili tipičan problem otežavanja kose, masnog osećaja posle nanošenja regeneratora. Obrnuto pranje kose će vašoj dlaci dati potrebnu hidataciju i ishranu od regeneratora, ali je neće otežati, pošto ćete ga posle isprati šamponom. „Reverse hair washing“ daje najveće prednosti za osobe sa masnom i tankom kosom, onima kojima treba „resetovanje“ rutine nege, ali nema razloga da ga ne probaju i ostali tipovi kose.

Kako bi obrnuto pranje imalo efekta, najbolje je da odaberete lagani balzam nemasne teksture, koji neće otežati kosu. Najbolji regeneratori za ovaj vid pranja kose jesu oni koji su namenjeni da se koriste i kao leave-in proizvod. Svakako izbegavajte teške, masne regeneratore, pune ulja i silikona.

glossy.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter