Izvor:
27.08.2019 u 19:43
0

OBJAŠNJAVAMO: Zašto nam je kosa leti svetlija?

Svaka žena sa svetlijom kosom, koja provodi puno vremena na suncu, zna da pored smeđe kože dobije i prirodno svetliju kosu. Ali zašto koža potamni, dok kosa svetli? To je zbog činjenice da je vaša koža živa, a kosa mrtva.

Ove godine preovladaće opuštene, razbarušene frizure, a nama to svakako ide u prilog!

I koža i kosa sadrže melanin, ali pošto je koža živa, melanin u njoj može potamniti, sprečavajući dalje oštećenja od sunca. Za razliku od kože, melanin u kosi ne može da reaguje i zato na suncu svetli, kao i sve druge stvari. Jeste li ikada na suncu ostavili tepihe ili cipele koje su vremenom izbledele? Za kosu važi potpuno isto.

Kosa uvek zahteva negu i održavanje…

Iako mnoge žene vole svetlije pramenove, izbeljivanje i UV zračenje mogu oštetiti vašu kosu. Da biste zaštitili kosu (posebno ako je obojena), svako jutro nanesite sprej koji će zaštiti vašu kosu od UV zraka.

Cosmopolitan
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter