Izvor:
31.08.2019 u 19:50
0

OBRATITE PAŽNJU! Naučno istraživanje otkrilo savršene ženske proporcije: Postoje li one zaista?

U današnje vreme kada je Instagram merna jedinica našeg uspeha, samozadovoljstva, lepote i stila, postale smo konstantno zapitane nad sobom i svojim telima. Težimo nekim savršenim proporcijama, kako bi nam struk bio, ne znam ni ja, recimo kao u barbike, kako nas ne bi neko slučajno “okarakterisao” debelom, jer Bože moj, kilo viška će nas deliti od savršene žene, ali će naš karakter i harizma pasti u zaborav ako imamo 70, a idealne proporcije tvrde da bi trebalo da imamo 65 kilograma.

A šta je sa onim, lepo mi je? Lepo mi je u sopstvenom telu, ova koža sa po nekom strijom, nije savršena, ali je moja. Ovo lice nije bez greške, ali ja sam lepa i sebi sam lepa svaki dan, gde su se takve misli, jedne stabilne i zdrave žene izgubile?

Nedavno sam čitala o nekoj studiji privlačnosti i savršenim ženskim proporcijama koja je sprovedena na univerzitetu u Teksasu i prema toj studiji savršene proporcije, koje ima zanosna žena su one venerične, sa širokim bokovima i jakim grudima, koje pokazuju da je žena sinonim plodnosti.

U toj studiji oni su postavili idealne proporcije žene koja je visoka 1.68 i koja ima obime 99-63-91. Ako ne možete da vizualizujete takvu figuru, njihov ideal bila je čuveni plus sajz model Kelly Brook, žena koju u svetu mode smatraju buckom i koja je ipak uspela da radi prestižne revije iako je krupna i niska u odnosu na zgodne sestre Hadid i Kendal Jenner.

Kada sam kasnije razmišljala o toj studiji shvatila sam dve stvari.

Prvo sa naučnog i biološkog, ali i fiziološkog stanovišta muškarcima će biti privlačna žena sa oblinama, zanosna, simbol plodnosti, sama po sebi, jer smo kao bića stvoreni u cilju produženja vrste.

Sa druge strane, svetu će uvek biti privlačna ona uporna žena, koja sebe doživljava zanosnom, bez obzira na konfekcijski broj, koja zna svoje kvalitete i svakodnevno uživa u sebi.

Takva žena se uvek široko smeje! Ona ne traži potvrdu od drugih da je lepa. Ona ne ide okolo i ne priča o dijeti na koju kreće od prvog, jer sve to radi samo i isključivo da bi postala samozadovoljnija i da bi još više uživala u sebi. Zato ona nema potrebu da obilazi okolo i traži pažnju, jer je sebi dovoljna.

Promišljajući o tome, pomislila sam, kako bi bilo lepo da na društvenim mrežama zaista ima više influensa, koji će mlade devojke, pa i devojčice naučiti da koje kilo viška nije problem. Da krive noge nisu smak sveta, niti tanke usne, niti retka kosa. Nema toga što dobra šminka, nadogradnja, estetski hirurg ne mogu da srede, ali uveče, kada se sve to skine i ponovo ostanemo same sa sobom, gde smo mi u svetu laži?

Žena je lepa samo onda kada uživa u sebi. Kada nema savršeno telo, ali ima personaliti, koji estetska hirurgija ne može da joj da. Kad je hrabra i spremna da se bori. Kad zna da može sve i da za to sve ima razloga.

Volela bih da se na taj način motivišemo. Da ne budemo svedene na kilo mesa, ili plastike, već na uspehe, postignuća, stavove! Da budemo lepe, jer smo lepe, a ne izveštačene! Volela bih da se tako inspirišemo i zato vas pozivam da otkrivate svoju lepotu iz dana u dan, istražujući sebe umesto feed instagrama!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter