Izvor:
03.09.2019 u 12:27
0

DUBINSKI HIDRIRAJTE KOSU: Tretmane vrućim uljima možete raditi kod kuće!

Svaka žena sanja o divnoj, bujnoj kosi, kao sa reklame.

Ako pažljivo i brižljivo negujete vašu kosu, onda ste sigurno čule za tretmane vrućim uljima. Ovaj tip tretmana ima mnogo benefita, i zato je stekao svoju popularnost, bez obzira na tipove kose. Najbolja stvar je što ga možete odraditi i same kod kuće (nedelja je idealan dan da se posvetite sebi), a ono što može učiniti za vašu kosu je kompletna regeneracija, dubinska hidratacija i oporavak.

ŠTA JE TRETMAN VRUĆIM ULJIMA?

Kao što možete da pogodite, tretman vrućim uljima podrazumeva da natopite kosuzagrejanim uljem kako biste dobili mnogo više benefita nego sa običnim hladnim uljem. Tretman vrućim uljima se može raditi sa različitim vrstama ulja u zavisnosti od cilja koji želite da postignete.

UMANJUJE OŠTEĆENJE KOSE

Rascvetali krajeve i lomljenje dlake nisu samo znaci oštećenja, već ujedno uništavaju njen izgled. Zato su ovi tretmani idealni da barem malo umanjite izgled oštećene kose. Vruća ulja prodiru u dlaku dovoljno duboko kako bi umanjili količinu vode koja se upija, što dovodi do manjeg bubrenja dlake, koje je inače faktor za njeno oštećenje. Na primer, kokosovo ulje umanjuje gubitak proteina kako na oštećenoj, tako i na neoštećenoj kosi.

BORI SE PROTIV SPOLJAŠNJIH AGRESORA

Naša kosa je izložena brojnim agresorima iz sredine, a jedan od njih su sulfati iz šampona za kosu. Određena ulja mogu da spreče prodiranje ovih supstanci u dlaku, tako što ispunjavanju prazninu među ćelijama kutikule. Mineralna ulja, kao i suncokretovo, pružaju dlaci film efekat. To znači da se upijaju na površini kutikule, i time umanjuje trenje i smanjuju potencijalno oštećenje dlake.

Kućni tretman vrućim uljima može svako da priušti. lako se priprema, brzo „radi“ svoj posao a efekat je brzo vidljivi. Možete koristiti kokosovo, maslinovo, ricinusovo, arganovo ili kupovno ulje (namenjeno baš vrućim tretmanu).

Izvor: Glossy.rs
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter