Izvor:
09.09.2019 u 19:27
0

ŠTA NE TREBA RADITI? Najčešće greške pri čupanju obrva! (FOTO)

Izbegnite najčešće greške pri čupanju obrva.

Čupanje obrva je jedan od nezaobilaznih tretmana kada je u pitanju održavanje lepote. Možete otići u salon da vam profesionalci srede obrve, ali većina žena to obavlja sama.

Ogledalo i pincetu u ruke, ali oprez! Ukoliko nepravilno čupate obrve možete napraviti sebi problem – previše istanjiti obrve, pokidati ih umesto iščupati, a može se desiti i da se povredite!

Zato, obratite pažnju koje su to najčešće greške pri čupanju obrva i ako se u nekoj pronađete, obavezno je menjajte!

Čupanje više dlačica odjednom

Ukoliko pincetom hvatate više dlačica odjednom, odmah prekinite sa tom navikom. Ovakvo čupanje obrva vam ne daje kontrolu nad željenim oblikovanjem, jer može da se desi da uhvatite dlačiće koje niste želele da uklonite, pa da tako prekinete ili pokvarite oblik obrva. Hvatajte uvek po jednu dlačicu, a ukoliko vam je lakše možete i iscrtati liniju koja će vam pomoći da se orijentišete.

Čupanje u pogrešnom smeru

Veoma je bitno u kom smeru vučete dlačicu koju želite da počupate. Nikako ne treba da to radite u smeru suprotnom od rasta dačica, jer tako oštećujete folikul dlake, a možete i da raskrvarite koren. Uhvatite dlaku što bliže korenu i blago, ali brzo cimnite u smeru rasta.

Preduge dlačice

Kada završite sa čupanjem i oblikovanjem obrva očešljajte ih četkicom, pa duge dlake koje štrče skratite makazama. Čak i najbolje počupane obrve mogu da izgledaju kao grm ukoliko su dlake preduge. Nikako ove dlake ne čupajte, jer ćete tako pokvariti izgled obrva.

Popunjavanje obrva

Popunjavanje i iscrtavanje obrva je nazaobilazan korak u njihovom ulepšavanju. Ipak, ako to ne radite na pravi način možete izgledati neprirodno. Obrve je najbolje iscrtavati senkom za oči i to u nijansi najbližoj vašoj prirodnoj. Koristite koso sečenu četkicu i pokušajte da ispratite prirodan oblik, jer to i jeste poenta.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter