Izvor:
14.09.2019 u 18:47
0

NAŠMIKAJTE SE U PAR KORAKA: Uz ove brze i praktične savete vrlo lako do savršenog izgleda! (FOTO)

Čini se da je nemoguća misija postići savršen izgled koji će potrajati ceo dan. Ne brinite. I te kako je moguće. Neophodno je samo da pratite nekoliko jednostavnih saveta.

Za početak ćemo videti šta vam je neophodno za brzu šminku. Krenimo redom: tečni puder ili tonirana krema, koja odgovara vašem tipu kože. Isprobajte tečni puder na vratu. Ukoliko se savršeno stopio sa vašim tenom, onda je onaj pravi. Potom, potreban vam je kameni puder, kako bi fiksirao šminku. Što se tiče karmina ili sjaja, odlučite se za bež ili roze nijansu, onda kada je reč o šminkanju u toku nedelje. Tamne i prevše jarke nijanse ostavite za vikend. Neka vam paleta senki bude pri ruci, njih ćete koristiti da naglasite oči.

Sada prelazimo na proces nanošenja šminke koji traje deset minuta, korak po korak.

Korak 1: Tečni puder i hidratantna krema (1 minut)

Podrazumeva se da je pre nanošenja šminke neophodno oprati lice sapunom ili penom i očistiti ga tonikom. Potom, pomešajte malo svoje hidratantne kreme za svaki dan sa tečnim puderom ili toniranom kremom. Na taj način ubrzaćete proces i vaš ten će biti blistaviji, budući da ćete moći ravnomernije da nanesete podlogu za dalju šminku.

Korak 2: Iscrtavanje linije na kapku tankom četkicom (2 minuta)

Sledeći korak jeste nanošenje linije na gornju ivicu kapka tankom četkicom. Zašto baš tankom četkicom? Zato što nam je neophodno da postignemo prirodan izgled i to brzo. Tankom četkicom možemo da pokrijemo polovinu kapka, kako bi bila uočljiva. Biramo tamnu nijansu iz palete senki i nanosimo je na gornji kapak, bez straha. Na primer, bordo boja bila bi idealna, pod uslovom da ide uz vaš ten. Primetićete kako će vam “otvoriti” pogled. Potrudite se da linija bude blago povijena nagore. Možete prstima malo razmazati krajeve, kako bi izgled bio prirodniji.

Korak 3: Neka ne izostanu korektor za podočnjake i iluminator. (3 minuta)

Došao je trenutak za prikrivanje tako omraženih podočnjaka, koji vaše lice čine starijim i beživotnim. Iz tog razloga, neophodno je da stavite malo svog korektora koji vuče na boju narandže ( s obzirom na to da je ova nijansa korektora ona koja najuspešnije prikriva podočnjake) i to samo na polovinu podočnjaka koji je slepljen sa nosem (nikada da drugi deo podočnjaka ili na kese ispod očiju, jer ćete ih tako još više naglasiti). Kada ste naneli korektor onako kako treba, sledeći korak jeste nanošenje iluminatora i to samo na sledeće delove lica: ispod obrva, na podočnjake i oko usana. Blago tapkajući nanesite iluminator i korektor i spremne ste za sledeći korak.

Korak 4: Maskara, rumenilo i karmin (3 minuta)

Gotovo da je isteklo 10 minuta koliko vam je ostalo do polaska na posao. Vreme je za završnu fazu. Radi se o nanošenju rumenila ili bronzera na obraze, potom karmina bledo roze ili bež boje i maskare.

To bi bilo sve. Spremni ste za početak novog radnog dana u kome ćete zasijati svojom prirodnom i dugotrajnom šminkom i sve to za samo deset minuta. Tačno na vreme!

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:ŽenaBlic.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter