Izvor:
17.09.2019 u 15:48
0

ZA SVE DEVOJKE: Ukoliko pravite greške pri šminkanju, primenite ove savete! (FOTO)

Jedan od najvažnijih faktora za savršenu šminku koja stoji i prelepo izgleda jeste adekvatna pripema kože. Nijedan tečni puder neće lepo „leći“ na kožu, ako nije odrađena step by step priprema. Na taj način, puder se neće uvući u fine linije i pore, trajaće vam ceo dan, a koža će izgledati ispolirano. Dakle, osnovni koraci pripreme pre pudera su: čišćenje kože, hidratacija i prajmer.

Baš kao što ne biste naneli kremu na neočišćene cipele, isto važi i za lice i tečni puder.Osnova svega je čista koža, zato se postarajte da pre nanošenja pudera umijete lice uz pomoć nežnog sredstva za čišćenje. Naneiste ga nežnim kružnim pokretima, i isperite vodom. Ako imate suvu kožu, umijte se uz pomoć kremastog sredstva za čišćenje ili mleka.

Sledeći korak ima ulogu da povrati pH vrednost očišćenoj koži – a tu uskače tonik! Tonik je važan skincare proizvod, koji ne treba preskakati. On će takođe pokupiti ostatke nečistoća sa kože, koje su promakle sredstvu za čišćenje kože. Tonik će ujedno razmekšati kožu i hidrirati je, što će je pripremiti da bolje upije proizvode za negu.

Idealno bi bilo da pre nanošenja tečnog pudera koristite laganiju kremu za lice koja sadržui SPF faktor. Ako se borite sa aknama i masnom kožom, potražite kreme bez ulja oje su nekomedgoene. Ako patite od suve kože, potražite kreme koje su bogatije i gušće teksture, kako bi hidrirale kožu i dale joj sjajniji izgled. Na taj način sprečićete uvlačenje tečnog pudera u fine linije i pore.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter