Izvor:
27.09.2019 u 09:57
0

REŠITE PROBLEME SA KOŽOM: Napravite sami masku za ruke koja hidrira i briše tragove starenja!

Sa prvim jesenjim danima, naglo opada procenat vlage u vazduhu. Vetar spolja i prostorije koje se veštački zagrevaju stvaraju suv vazduh, a sve to narušava prirodni balans vlage u koži i opterećuje je, što za posledicu ima ispucalu i iziritiranu kožu na rukama.

Prevencija i nega koja je sprvedena na vreme mogu značajno da sačuvaju kožu od spoljašnjih uticaja.

Čarls Krutčfild, profesor dermatologije na Univerzitetu u Minesoti, kaže da sposobnost naše kože da se izbori sa ekstremnim spoljašnim uslovima zavisi od jačine kožne barijere. Ona je sačinjena od vide, lipida, i ulja. Da bi ostala jako tokom čitave godine potrebno je obezbediti joj sve te elemnte.

Ova maska uspešno hrani kožu, pa je čini mekšom, a osim toga briše i tragove starenja i pojavu prvih bora na rukama. Jednostavno se priprema, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u svojoj kuhinji.

Počinje sa mešavinom 1 kašike tople vode i malo soli. Nanesite na kožu i ostavite da deluje oko 10 minuta.

Zatim, nanesite masku koju ćete sami napraviti. Za nju vam je potrebno:

  • 1 žumance
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ili arganovog ulja

Pomešajte sve sastojke i nanesite na kožu. Ostavite da odstoji 20 minuta i nakon toga isperite.

Rezultati nakon samo jedne primene su nevervatni. Koža je mekša, nahranjena i barijera je ojačana. Kontinuiranom upotrebom, primetićete i smanjenje bora.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter